Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Varză cu orez și ouă

Varză cu orez și ouă

Varza cu orez și ouă este o rețetă sățioasă și gustoasă, care se prepară ușor și poate fi consumată simplă sau drept garnitură la friptură.

Varza cu orez și ouă se prepară prin metoda stir-fry și este gata în 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții.

Ingrediente pentru varză cu orez și ouă:

  • 4 căni de varză tocată
  • 4 căni de orez cu bob lung, fiert al dente
  • 4 ouă bătute
  • 2 lingurițe de ulei vegetal
  • 1 ceapă mică, tăiată cubulețe
  • 1 cană de morcovi tăiați julien
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 lingurițe de ghimbir ras sau tocat mărunt
  • 2 lingurițe sos de soia
  • 2 fire de arpagic verde, tăiate subțire
  • sucul de la o lămâie

Mod de preparare pentru varză cu orez și ouă:

  • Încingeți uleiul într-o tigaie wok, apoi adăugați ceapa, morcovii și varza, pe care le preparați prin metoda stir-fry, la temperatură ridicată, timp de 5 minute, până când încep să se înmoaie legumele și să capete o nuață maronie, după care adăugați usturoiul, care va fi gata în circa un minut.
  • Adăugați și orezul (care a fost fiert al dente) peste legume și continuați să le gătiți prin metoda stir-fry pentru încă 3 minute.
  • Dați orezul spre marginile tigăii și, în mijloc, adăugați ouăle bătute, apoi agitați ușor tigaia, până sunt aproape gata, după care amestecați totul, lăsând pe foc pentru încă un minut.
  • Luați tigaia de pe foc și adăugați sosul de soia, zeama de lămâie și arpagicul verde, apoi amestecați.

Poftă bună!