Home / RELATII / DRAGOSTE / Ce este iubirea?

Ce este iubirea?

Definitii peste definitii superficiale si seci pot fi spuse de oricine. Dar iubirea este o fraza intr-un dictionar? Iubirea se invata din carti sau se memoreaza? Niciodata! Iubirea este mai mult decat putem exprima in cuvinte. Este mai mult decat putem vedea cu ochii. Iubirea se simte, se traieste si doar cand ajungi sa-i simti puterea cu cea mai mare intensitate… doar atunci este adevarata!

Ce este iubirea

Ce este mai sublim decat sa iubesti? In iubire iti gasesti forta de care ai nevoie pentru a infrunta orice, fara frica. Atunci cand, iubesti totul se transforma: totul este mai clar, totul se poate face mai usor, cuvintele se aud mai bine, imaginile sunt mai clare ca niciodata.

Sa iubesti cu adevarat inseamna sa traiesti pentru celalalt. Uiti de tine si te lasi purtat de acest sentiment minunat fara sa astepti ceva in schimb. Te purifica si te ridica pe cele mai inalte culmi. Daca iubesti cu adevarat, pui binele persoanei dragi mai presus de bunastarea ta, iti lasi egoismul deoparte si nu-ti e teama ca ai putea esua. Cand il accepti pe cel de langa tine, cand ii dai libertatea de care are nevoie… asta e iubirea adevarata.

Daca iubesti nu incerci sa-l schimbi pe cel de langa tine, nu incerci sa-ti impui cu forta ideiile si conceptiile, nu vrei ca celalalt sa traiasca numai dupa regulile tale. Cand iubesti inveti sa ierti, sa uiti si, mai ales, sa nu tradezi. Inveti sa fii un sprijin pentru perechea ta, sa fii umarul pe care plange, suportul pe care are nevoie sa se sprijine, zambetul care ii reda buna-dispozitie.

Cand te simti in siguranta in bratele perechii tale, cand invatati amandoi din greselile voastre, cand cresteti si va maturizati impreuna, fiecare in ritmul sau… asta e iubirea adevarata.

Cand poti sa spui un “te iubesc” din suflet si, daca atunci cand o spui, simti ca nu poate exprima profunzimea sentimentelor tale… atunci iubesti cu adevarat.

Iubirea adevarata inseamna si multa suferinta, inseamna si multe lacrimi extrem de fierbinti varsate pentru persoana iubita. Uneori si iubirea doare si cand simti aceasta durere mai intens, inseamna ca iubesti cu adevarat.

Nici acum cuvintele nu se dovedesc a fi de folos. Se pot scrie pagini intregi despre iubire, dar nu e nimic mai frumos decat sa simti chiar tu.

Uneori nu stii cand incepi sa-l iubesti pe cel de langa tine. De multe ori, iubirea adevarata nu te anunta cand intra in viata ta, dar cand isi face cuib in sufletul tau, cu siguranta vei sti. Trebuie doar sa-i permiti sa iti faca viata mai plina, mai frumoasa…