Ce este prietenia?

828

Oare stie cineva cu adevarat ce este prietenia? Uneori pare usor de explicat, dar, de fapt, este un termen dificil de definit. Poate unii nu au avut niciodata un prieten adevarat, poate altii au crezut ca si-au gasit cel mai bun prieten si apoi au avut parte de o mare dezamagire cand si-au dat seama ca persoana respectiva nu era de incredere.

Ce este prietenia

Adevarul e ca prietenia adevarata este tot mai rara. In ziua de azi, toata lumea isi vede in primul rand interesul personal, propriile ambitii si nu prea mai avem timp sa lasam de la noi, sa avem incredere in cineva. Prietenii adevarati sunt acei oameni in care ai incredere oarba, cei pentru care ai lasa deoparte pentru un moment propriile interese si ambitii.

Un prieten adevarat este cel cu care poti impartasi sentimente, trairi, ganduri si care nu te judeca decat in mod obiectiv. Un prieten adevarat iti spune cand gresesti, se bucura sincer pentru realizarile tale si iti este aproape in momentele esentiale din viata ta.

Nu ai parte de prea multi prieteni adevarati. Cunostinte cu care iti petreci timpul poti avea, dar la momentul adevarului, cand ai nevoie de un sfat, de un umar pe care sa plangi… abia atunci stii cine este intr-adevar langa tine. Un prieten adevarat este mereu acolo, indiferent de situatie.

Prietenia adevarata se naste si din situatii neasteptate. O prietenie adevarata se poate lega in orice fel de circumstante si poate dura o viata intreaga daca este bazata pe sentimente adevarate, pe respect si pe buna intelegere.

Dar si prietenia adevarata se poate termina. Si intre doi prieteni foarte buni pot interveni situatii care duc la o ruptura ce uneori nu se mai poate repara. Nu trebuie sa consideram ca, odata ce am castigat un prieten, il vom avea mereu. O prietenie adevarata si sincera necesita atentie si trebuie intretinuta, pentru ca si aceasta este ca o flacara ce se poate stinge.

Nu e deloc usor sa vorbesti despre prietenie. Ca si iubirea, e mai bine sa o simti si sa o traiesti. Un prieten poate fi mai mult decat un frate in anumite momente, poate fi mai solidar cu gandurile tale decat propria familie, poate fi chiar constiinta ta cand e cazul…

De aceea, nu are rost sa incerci sa definesti o relatie atat de frumoasa precum cea de prietenie adevarata. E pacat sa nu ai un prieten adevarat… Tu ai?