Ce tipar preferi cand iubesti?

Share

Este un fapt evident ca putem invata si afla ce este dragostea adevarata. Ce nu cunoastem insa este ca exista mai multe aspecte ale acesteia. Conteaza daca le intelegem? Daca suntem intr-o relatie fericita, inseamna ca totul merge bine, nu-i asa? Da si nu. Cu toate ca dragostea dintre tine si partenerul tau ar putea decurge fara probleme o perioada, poate lua o intorsatura tocmai atunci cand nu te astepti, de aceea este de ajutor sa afli despre tiparele dragostei.

Ce tipar preferi cand iubesti

Ceea ce v-a atras pe tine si pe partenerul tau la inceput poate ca nu va mai avea acelasi efect mai tarziu. Cum este posibil acest lucru, daca el parea atat de innebunit inainte dupa acele aspecte? Motivul este destul de simplu si rezonabil: cand incepem sa ne implicam in relatii, atractia si dorinta sunt foarte intense (nu este vorba ca nu ar putea fi asa si mai tarziu), dar  modul prin care unul il seduce pe celalalt este datorat faptului ca acela nu este cu adevarat concentrat pe situatie.

Pe masura ce relatia avanseaza si se creeaza o legatura stransa, vei deveni tot mai confortabil cu stilul tau de a iubi si te vei astepta ca partenerul sa tina pasul cu tine. Uneori, cazul va fi doar acesta, cuplurile pot imparti aceleasi tendinte ale iubirii; alteori pot fi diferite. Daca directiile sunt diferite, nu lua acest lucru ca fiind negativ, ci incearca sa le combini pentru a forma o noua tendinta creativa. Nu ar trebui sa fie o situatie fara de iesire. Nu exista un mod gresit de a iubi, cu exceptia obsesiilor, manipularilor sau abuzurilor, care, desigur, nu reprezinta dragoste, cu toate ca unele persoane o percep astfel.

Cum ajungi sa recunosti ce tip de personalitate aveti tu si partenerul tau atunci cand iubiti?

Nu este dificil, dar necesita putina observatie. Incepe prin a lua notite despre calitatile tale romantice si cu idei privitoare la dragostea, sexualitatea si seductia pe care le emani. Iti plac plimbarile pe plaja si cinele romantice in restaurante intime? Sau iti plac activitatile sexuale in care jucati roluri sau pur si simplu sa va lasati purtati de val? Stiind in ce directie te indrepti, iti vei cunoaste identitatea romantica si vei afla ce anume ai nevoie de la partenerul tau.

Sunt cateva tipuri de tipare ale iubirii despre care ar trebui sa stii:

Persoanele ale caror personalitati urmeaza directia emotionala sunt iubiti sau iubite care care acorda atentie mai mult intelesurilor din spatele lucrurilor si nu lucrurilor in sine. Un om caruia nu ii pasa de picnicuri pe plaja poate sa faca abstractie de dragoste, pentru ca se concentreaza pe intentiile din spatele acesteia. Vede efortul depus de partener si intentia plina de afectiune din spatele ideii ce a fost pusa in practica. Iubitii emotionali sunt sensibili, iar felul in care impart dragostea cu partenerul lor este, de asemenea, foarte spiritual. Nu au retineri in a-si exprima adevaratele sentimente.

Pe de alta parte, persoanele care urmaresc directia creativa, pot avea o parte din trasaturile celor emotionali, dar se concentreaza mai mult pe a descoperi lucruri noi spre a le incerca, isi asuma riscuri care sa le dea fiori. Le place sa isi faca planuri si sa ia parte la activitati interesante impreuna cu iubitii lor, deoarece le place sa se aventureze si sa descopere noi teritorii impreuna. Acest gen de iubiti este considerat a fi incitant, pentru ca pare mai misterios, plin de surprize si imaginatie.

Apoi avem tipul celor care urmaresc directia traditionala, carora le place sa nu se abata de la regulile pe care societatea le considera potrivite pentru a trata o relatie. Ei sustin ideea de a avea un singur partener, de a urma strict ghidul intalnirilor romantice (de exemplu, a-i oferi flori fetei atunci cand se duc sa o ia de acasa si o scot la intalnire). Ei cred, de asemenea, in organizare, responsabilitate financiara si planificarea evenimentelor care vor avea loc in vietile lor alaturi de partenere.

Acestea sunt principalele directii pe care le urmaresc cele mai multe persoane. Cu toate acestea, nu inseamna ca cineva care are un anumit tipar nu poate avea calitati si din celelalte genuri. Inseamna doar ca au acel tip de personalitate cand vine vorba de dragoste. Nu exista un tipar mai bun ca altul. Fiecare tendinta este unica si interesanta in felul sau. Cand doi oameni urmaresc aceeasi directie, este ceva fabulos, pentru ca stiu exact ce prefera celalalt si la ce sa se astepte. Exista rareori semnale gresite. Este minunat si daca aveti tipare diferite. Cand intr-un cuplu exista tipologii individuale referitoare la tiparele amoroase, fiecare partener poate considera aceste lucruri ca pe niste porti deschise spre a invata noi modalitati de exprimare a dragostei si pot crea o combinatie inedita de stiluri!

Este foarte important sa iei in considerare si sa accepti tiparul diferit al partenerului tau. Daca nu faci astfel, va parea ca esti determinata sa faci relatia sa mearga in felul tau, dupa tiparul tau preferat. Acest lucru ii poate cauza nefericire partenerului tau, facandu-l sa se retraga din relatia cu tine, deoarece resimte lipsa atentiei fata de nevoile si preferintele sale. Asa ca aminteste-ti sa fii toleranta si invata sa te adaptezi si tu in functie de el.

Este minunat cand il putem considera pe iubitul nostru ca fiind incadrat in tiparul pe care il preferam. Nu poti fi mereu cea care are nevoie de consideratie, caci vei deveni ceea ce specialistii numesc „primitorul constant”. Primitorii constanti sunt aceia care au grija intotdeauna doar de ei insisi. Nu privesc dincolo de tiparul lor preferat si de nevoile proprii. Ei observa mereu daca primesc sau nu ceea ce doresc de la iubita lor si simt nevoia sa profite cat de mult pot. Ce spui despre partenerul tau? Care sunt nevoile lui? Te-ai gandit vreodata care este tiparul sau si cum poti face compromisuri pentru a te incadra in acel gen? Nu lasa aceste intrebari sa treaca neobservate. Daca te regasesti ca fiind un primitoare constanta, acest aspect nu te face o persoana rea, ci ca ai fost putin cam neglijenta. In momentul in care ai realizat acest lucru, opreste-te si analizeaza situatia. Probabil realizezi ca esti constienta ca primesti prea mult, ca ai fost flatata si ca te-ai lasat purtata de val. De indata ce ai lamurit asta, ii poti intoarce favorul partenerului tau.

A fi primitorul constant are si o parte proasta. Da, ii vei face mereu pe plac partenerului, dar cum ramane cu tine? Tiparul preferat de tine poate fi considerat neimportant? Bineinteles ca nu! Nu te infuria prea tare pe partener daca se intampla astfel. Aminteste-ti ce tocmai ai aflat despre primitorul constant. Poate ca nu ti-a ignorat preferintele in mod intentionat, dar poate s-a lasat purtat de val, fiind rasfatat. De fapt, tu ai provocat aceasta situatie in care daruiesti prea mult! Atat de multi oameni se incadreaza la aceasta categorie de a da prea mult… Se intampla asa deoarece ei cred ca este mai important sa ii faca pe plac partenerului pentru a a-si indeplini dorintele. Este bine sa iti pese acest aspect, dar nu si sa iti abandonezi identitatea romantica si necesitatile. Revino pe linia de plutire, dar mai intai scapa de sentimentul de vinovatie. Nu ai de ce sa te simti vinovata pentru ca iti doresti sau ai nevoie de ceva din partea partenerului tau. Ai dreptul sa iti indeplinesti acele necesitati. Nu ar trebui sa consideri oferitul ca fiind un lucru bun, iar primitul ca pe ceva rau. Sunt ambele si bune si rele in mod egal…

Pune in atentia partenerului tiparul tau romantic si arata-i de ce anume ai nevoie. Poti face acest lucru prin a aduce vorba despre un film bun care se lanseaza si adu-i la cunostinta ca vrei neaparat sa il vezi. Invata-l din nou ca ar trebui sa mai daruiasca si el, nu doar sa primeasca din partea ta. Evidentiaza doar faptul ca exista diferite tipare ale dragostei, ca sunt unice si merita urmate, merita sa va implicati. In cuplu nu trebuie doar sa va faceti pe plac reciproc, ci si sa invatati mai multe unul despre celalalt! Atat timp cat nu uiti acest lucru si intelegi importanta impartirii egale dintre a da si a primi, combinatia de tipare romantice se va manifesta intr-un mediu satisfacator.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente