Cum iti salvezi relatia?

193

Fiecare relatie are urcusuri si coborasuri. Simti ca ai atins limitele? Nu dispera, exista metode pentru a-ti salva relatia.

Cum iti salvezi relatia

1.    Gandeste-te la ce a mers prost

Primul pas pentru a-ti salva relatia este sa gasesti motivul problemei. Uneori se poate sa gasesti un motiv puternic, cum ar fi infidelitatea. Exista numerosi factori care cauzeaza despartirile. Lucrurile mici pot include stresul de la serviciu, care nu va mai permite sa va petreceti timpul impreuna. Poate ca va departati sau flacara s-a stins.

2.    Discutati problemele

Odata ce ai gasit sursa problemei, este timpul sa discuti serios cu partenerul tau. Permite-i sa spuna care este problema si apoi spune-ti punctul de vedere.

3.    Decide daca relatia merita salvata

Odata ce ati discutat, ar trebui sa decizi daca relatia mai poate fi reparata. Inca va mai iubiti si vreti sa reluati lucrurile sau credeti ca relatia s-a destramat prea mult ca sa mai poata fi reparata? Daca aceasta criza a fost cauzata de infidelitatea unuia dintre voi, poate cealalta persoana sa treaca peste asta?

4.    Faceti-va un plan

Daca decideti sa va salvati relatia, urmatorul pas este sa creati un plan. Printr-o intalnire cu un consilier de relatie va puteti ajuta sa obtineti o perspectiva obiectiva despre cum sa decurga lucrurile.

5.    Invatati sa va deschideti inimile din nou

Lipsa de comunicare este adesea cauza problemelor unei relatii. Astfel, construind un pod al comunicarii este esential in salvarea relatiei. Daca, dintr-un motiv sau altul, ati incetat sa va mai impartasiti gandurile unul celuilalt, invatati sa va deschideti inimile din nou.

6.    Invatati sa faceti compromisuri

Sa invatati sa faceti compromisuri este esential atunci cand vorbim de salvarea unei relatii. Trebuie sa gasiti un punct comun, acceptand ca este mai important sa fii fericit, decat sa ai dreptate. Asigura-te ca amandoi stiti sa faceti compromisuri.

7.    Nu fii pasiv-agresiv

Sa iti salvezi relatia implica evitarea sentimentelor negative. Daca ceva te deranjeaza, exprima-te. Sa tii totul in tine nu te va ajuta sa rezolvi problema…

8.    Reaprinde flacara

Esentiale in salvarea unei relatii sunt reaprinderea flacarii iubirii si timpul petrecut impreuna. Include “intalnirile de seara” in programul tau si incearcati sa faceti lucruri noi in fiecare saptamana. Faceti-va timp pentru imbratisari si spuneti-va cat de mult insemnati unul pentru celalalt.

loading...
Articolul precedentFrizuri pentru parul mediu
Articolul următorIngrijirea bolnavilor de Alzheimer

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!