Home / RELATII / DRAGOSTE / Cum poate fi salvată o relaţie, după mai mulţi ani de convieţuire

Cum poate fi salvată o relaţie, după mai mulţi ani de convieţuire

Cum era atunci, la început, când v-ați îndrăgostit? Ce lucruri făceați împreună cu mare plăcere? Rememorarea pozitivă a trecutului comun arată că dragostea n-a murit încă.

Cum poate fi salvată o relaţie, după mai mulţi ani de convieţuire

Și amintirile sunt viabile?

Fără îndoială. Faptul că ai ales anume pe acest bărbat sau pe această femeie trebuie să însemne ceva, nu? În 90% dintre cazuri, merită să te întorci în timp, să revii la acel moment al alegerii, ca să poţi porni de acolo din nou. Amintirile oferă o şansă foarte bună pentru ca doi oameni să se poată reîntâlni.

O altă posibilitate este ca ei să petreacă împreună mai mult timp, dar nu ca să răsucească problemele pe toate feţele, ci ca să întreprindă ceva plăcut. În orice relaţie există un filon al sentimentelor, care de multe ori e îngropat sub zgura obișnuințelor cotidiene, dar poate fi iarăşi scos la lumină.

Trecerea timpului nu ne uzează?

Poate că da. Cu toate acestea, înainte de a ne resemna definitiv, ar trebui să mai facem o tentativă de onestitate emoţională.

Întotdeauna ne vine uşor să ne manifestăm supărarea, dezamăgirea, să facem reproşuri. Însă multora le vine greu să se recunoască vulnerabili, spunând: „Sunt aşa de trist când văd ce se întâmplă cu relaţia noastră”…

Dacă unul dintre cei doi va începe să se destăinuie cu toată sinceritatea, există o şansă reală de redresare. Teama că vorbind astfel, ai trece drept un om slab ori lipsit de demnitate e nejustificată, dimpotrivă, partenerul îţi va fi recunoscător. Căci această sinceritate îi va permite să se orienteze mai bine decât o faţadă care îi blochează calea către adevăratele tale sentimente.

Loading..