Cum poate fi salvată o relaţie, după mai mulţi ani de convieţuire

Share

O relație poate fi păstrată vie, indiferent de numărul anilor de conviețuire, dacă luptăm în permanență să păstrăm vie flacăra de la început, dacă aducem adesea lucruri noi, captivante, care ne fac atât pe noi înșine, cât și pe partenerul nostru, să fie atras în continuare de tot ce înseamnă viața de cuplu.

Cum era atunci, la început, când v-ați îndrăgostit? Ce lucruri făceați împreună cu mare plăcere? Rememorarea pozitivă a trecutului comun arată că dragostea n-a murit încă.

Cum poate fi salvată o relaţie, după mai mulţi ani de convieţuire

Iubirea este una dintre principalele surse care ne oferă încredere în noi, care ne motivează, care ne încurajează. Atunci când începem o relație, lucrurile sunt întotdeauna perfecte, însă, odată cu trecerea timpului, pot apărea diverse schimbări, cum ar fi monotonia, plictiseala, dorința de a face lucruri noi, de a observa sau de a cunoaște alte persoane.

În relațiile de lungă durată, oamenii uită, de cele mai multe ori, că dragostea și armonia nu trebuie doar păstrate pur și simplu, ci trebuie dobândite constant de către ambii parteneri. E un lucru ușor de zis, dar probabil, considerat greu de făcut de către majoritatea oamenilor care au o relație de câțiva ani.

Poate părea un lucru complicat să menținem flacăra vie în relație de cuplu, odată cu anii, pentru că, din ce în ce mai puțini oameni fac sau sunt dispuși să facă asta.

Există, totuși, câteva secrete care ajută la păstrarea unei relații pe durată lungă, astfel încât relația să nu se piardă.

Trecutul

Unul dintre motivele principale datorită căruia oamenii nu sunt fericiți pe deplin, este trecutul lor. Ei se gândesc deseori la ceea ce au trăit cândva, cu o anumită persoană, cum s-au simțit atunci, începând să facă comparații și să adere la o relație așa cum au mai avut în urmă cu ceva timp. Regula de bază este curățarea trecutului și depășirea acestuia în adevăratul sens. Începe să simți prezentul și, mai ales, să trăiești în prezent.

Regăsește-te

Regăsește-te pe tine așa cum erai la începutul relației. Amintește-ți ce comportament aveai, cum erai ca persoană, ce reacție aveai în raport cu cerințele sau dorințele partenerului. Odată cu trecerea timpului, oamenii au impresia că partenerul vrea să îi exploateze, să concureze cu ei, să contraargumenteze, de aceea ei se schimbă, din orgoliu. Însă, trebuie doar să fim mai deschiși în această problemă și să ne amintim cum eram la început, atunci când lucrurile de acest gen nu existau în mintea noastră.

Reinventarea relației de cuplu

Relația de cuplu are nevoie să fie reinventată. O relație se bazează pe iubire, pe adevăr, pe respect, pe compromis, pe încredere. Odată ce ai scăpat de trecut, așa cum e indicat să faci, începe să reinventezi relația de cuplu, să faci acele lucruri frumoase, romantice, care redau atmosfera perfectă în relație, astfel, ambii parteneri se vor bucura de momente minunate împreună. Poți folosi lumânări parfumate, pentru o atmosferă romantică, fiecare gest micuț contribuind enorm la stabilitatea și frumusețea relației. Fă surprize, mici atenții, pregătește cina sau confecționează obiecte de mână. Organizează ieșiri surpriză pentru partenerul tău, magia este cuvântul de bază.

Bucură-te de diferențele dintre tine și partenerul tău

Dacă am fi toți la fel, lucrurile ar fi extrem de plictisitoare. De aceea, pentru a face o relație să fie cât mai frumoasă, trebuie să ne bucurăm de diferențele dintre noi. Dacă ne completăm reciproc, vom avea mereu lucruri de descoperit la partenerul nostru și vom găsi mereu motive să-l găsim special în fiecare zi. Fiind diferit, înseamnă că partenerul re exact ceva ce ne lipsește nouă, așa că trebuie să găsim acele lucruri care ne ajută să ne completăm și să găsim părți din noi în partener.

Nu uita că dragostea adevărată se referă la ceea ce oferim, nu la ceea ce primim. Pentru a păstra vie o relație, odată cu trecerea anilor, trebuie să învățăm să ne adorăm partenerul, să găsim de fiecare dată ceva nou de iubit la el, ceva nou de apreciat. Fii cum erai la început și oferă în relație părțile tale cele mai bune.

Și amintirile sunt viabile?

Fără îndoială. Faptul că ai ales anume pe acest bărbat sau pe această femeie trebuie să însemne ceva, nu? În 90% dintre cazuri, merită să te întorci în timp, să revii la acel moment al alegerii, ca să poţi porni de acolo din nou. Amintirile oferă o şansă foarte bună pentru ca doi oameni să se poată reîntâlni.

O altă posibilitate este ca ei să petreacă împreună mai mult timp, dar nu ca să răsucească problemele pe toate feţele, ci ca să întreprindă ceva plăcut. În orice relaţie există un filon al sentimentelor, care de multe ori e îngropat sub zgura obișnuințelor cotidiene, dar poate fi iarăşi scos la lumină.

Trecerea timpului nu ne uzează?

Poate că da. Cu toate acestea, înainte de a ne resemna definitiv, ar trebui să mai facem o tentativă de onestitate emoţională.

Întotdeauna ne vine uşor să ne manifestăm supărarea, dezamăgirea, să facem reproşuri. Însă multora le vine greu să se recunoască vulnerabili, spunând: „Sunt aşa de trist când văd ce se întâmplă cu relaţia noastră”…

Dacă unul dintre cei doi va începe să se destăinuie cu toată sinceritatea, există o şansă reală de redresare. Teama că vorbind astfel, ai trece drept un om slab ori lipsit de demnitate e nejustificată, dimpotrivă, partenerul îţi va fi recunoscător. Căci această sinceritate îi va permite să se orienteze mai bine decât o faţadă care îi blochează calea către adevăratele tale sentimente.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente