Reteta pentru o relatie sanatoasa

Share

Inainte de toate, este important sa te intrebi pe tine insati in ce consta o relatie sanatoasa. Trebuie sa iti dai seama care sunt nevoile si dorintele tale fata de cele ale unei alte persoane si de ceea ce esti dispusa sa oferi. In acest mod, poti observa inca de la primele intalniri daca iti doresti sa continui in a va construi un viitor impreuna si daca acea persoana cealalta simte aceleasi lucruri (ambele parti conteaza).

Reteta pentru o relatie sanatoasa

Din momentul in care te hotarasti sa ai o relatie sanatoasa, este necesar sa va amintiti ce anume v-a adus impreuna. De exemplu, la ce v-a atras unul la celalalt atat fizic, cat si emotional? Ce admiri la personalitatea lui? Acest aspect va va ajuta sa nu va culcati pe o ureche cu privire la partener, ceea ce se intampla deseori cand doi oameni sunt impreuna de mult timp. Acest lucru nu inseamna ca dragostea dispare, ci evidentiaza lipsa efortului. Persoanele tind sa devina lenese dupa o vreme, deoarece se simt confortabil si in siguranta. Problema poate fi rezolvata  atunci cand ambii parteneri sunt dispusi sa investeasca timp si efort.

Fiecare om este independent, are propriile convingeri si idei, asadar nu te astepta ca cineva sa vada lucrurile in felul tau. Cu toate acestea, este important ca partenerii sa aiba asteptari similare de la o relatie sanatoasa, pentru a evita certurile frecvente. Preocupandu-va de lucruri cum ar fi daca este sau nu important sa va vedeti zilnic sau sa faceti sex des. In timp ce unele cupluri considera ca este minunat si sanatos sa se vada in fiecare zi, altele se simt sufocate, au nevoie de spatiu si de a petrece un timp si in singuratate.

Rabdarea este unul dintre elementele cheie ale unei relatii sanatoase. Exista momente in care jumatatea noastra nu reactioneaza intr-un mod placut pentru noi, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa luam in serios sau la modul personal. De fiecare data sa te temperezi, sa inspiri adanc si sa te gandesti ce motive ar avea partenerul tau sa se comporte in felul respectiv. Daca presupui si tragi concluzii pripite, aceste lucruri sunt nesanatoase, deoarece ii arata ca nu se poate manifesta liber si se simte atacat, nu mai spunem ca ii arata ca in mod automat crezi ce este mai rau despre el. Da-i timp si spune-i ca vei fi acolo oricand va simti nevoia sa vorbeasca. Indiferent care va fi situatia, rabdarea este de aur intr-o relatie, exceptand situatia in care nu doreste niciodata sa discute problemele cu tine (ceea ce ar insemna ca ati avea nevoie de consiliere sau sa va despartiti)…

Sinceritatea este, de asemenea, in fruntea listei atunci cand vine vorba de lucrurile pe care le doresc oamenii de la o relatie. Orice persoana are nevoie sa stie ca poate avea incredere in jumatatea sa, deoarece acest fapt asigura o zona de confort si siguranta. Oamenii simt nevoia sa stie ca se pot bizui pe partenerii lor iubitori si le pot spune adevarul, orice ar fi. A fi om nu inseamna a fi perfect, deci facem greseli insa nu trebuie sa luam acest aspect ca pe o scuza pentru a gresi sau a face greseli intr-un mod constient, caci astfel se arata lipsa respectului intre voi, iar acest lucru este daunator relatiei. Ceea ce este insa benefic, este a realiza ca greseala este intr-adevar greseala. Tu sau partenerul trebuie sa stiti ca ati gresit si simtiti nevoia de a fi intelesi. In momentul in care tu sau el ati realizat acest lucru, veti gasi calea potrivita de a va marturisi unul celuilalt greselile si de a trece peste ele.

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news