Angelina Jolie biografie

242

Viata profesională

Angelina Jolie este o actrita premiata cu Oscar, care a devenit faimoasa datorita rolului principal din seria de filme de succes „Lara Croft”. In afara ecranului, Jolie a devenit cunoscuta datorita implicarii in proiecte de caritate internaționale, in special cele care implica refugiati.

Angelina Jolie

Ea apare in aproximativ toate topurile cu cele mai frumoase femei din lume. De asemenea, ea are o viata personala care este urmarita cu aviditate de presa de scandal.

In primii ani, Angelina a invatat meseria de actor de la parintii ei – tatal ei este actorul premiat cu Oscar, Jon Voight și mama ei este Marcheline Bertrand, care a studiat cu Lee Strasberg. La varsta de 11 ani, Angelina a inceput sa studieze la Institutul de Teatru Lee Strasberg, unde a fost vazuta in mai multe productii teatrale. A efectuat unele studii de film la Universitatea din New York, iar mai târziu s-a alăturat renumitului Teatru Group Met, in Los Angeles.

La varsta de 16 ani, a inceput o cariera in modeling si a aparut in unele videoclipuri muzicale. Trasaturile sale fizice sunt mostenite de la rudele sale: este germana si slovaca din partea tatalui ei si franceza – canadiana, olandeza, germana, ceha din partea mamei sale.

In anii 1990 apare in roluri secundare in filmele:

  • Hackers (1995)
  • Foxfire (1996)
  • True Women (1997)
  • George Wallace (1997)
  • Gia (1998)

Angelina Jolie a devenit foarte celebra in anul 1999, când a câștigat un rol principal  în productia  de succes „The Bone Collector” (1999), in care joaca alaturi de Denzel Washington. In acelasi an, Jolie a dat lovitura cu filmul „Interrupted” (1999), unde joaca alaturi de Winona Ryder. Filmul a fost facut dupa o poveste adevarata a femeilor care au petrecut un anumit timp intr-un spital de psihiatrie. Rolul lui Jolie a fost o amintire a  personajului lui Jack Nicholson in: „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (1975), rolul pentru care Nicholson a castigat primul sau Oscar.

In anul 2000, Angelina Jolie a fost rugata sa joace in „Lara Croft: Tomb Raider” (2001).

Una dintre locatiile de filmare ale filmului „Croft” a fost Cambodgia. In timpul petrecut acolo, Angelina Jolie a observat frumusetea naturala, cultura si saracia din aceasta tara. Ea a considerat acest lucru o experienta unica si astfel a inceput capitolul umanitar din viata ei. Jolie a inceput sa viziteze taberele de refugiati din intreaga lume si a ajuns sa fie numita în mod oficial ca un Ambasador al Bunavoinței pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR). Cateva dintre experientele ei au fost scrise si publicate in populara sa carte „Note din calatoriile mele”, ale căror profituri merge catre UNHCR.

In 2002, Angelina a adoptat un baiat pe nume Maddox din Cambodgia, iar in 2005, a adoptat o fetita etiopiana pe nume Zahara.

In 2004, Angelian a inceput filmarile pentru celebrul film “Mr. & Mrs. Smith” (2005). Pe parcursul filmarilor, ea si-a cunoscut actualul sot, Brad Pitt.

Cateva lucruri despre viata privata a actritei

  • S-a nascut in 4 iunie, 1975, in Los Angeles, California.
  • Colectioneaza cutite.
  • Este numita de revista People „Una dintre cele mai frumoase femei din lume”.
  • Are un tatuaj cu citatul lui Tennessee Williams: „A prayer for the wild at heart, kept in cages”, pe antebratul stang.
  • Tatuajele sale includ semnul japonez de moarte, doua simboluri negre amerindiene ascutite, un dragon si o cruce neagra mare.

Angelina Jolie este femeia pe care majoritatea barbatilor americani ar dori sa o scoata la o intalnire de Anul Nou, potrivit unui studiu realizat de Blockbuster Inc.