Care este dorința lui Dumnezeu cu privire la părinți și copiii lor

282

Ca părinți, ne dorim întotdeauna tot ce e mai bun pentru copiii noștri, iar cel mai bun mod prin care putem face asta este să-i iubim și să nu le neglijăm sufletul. Dacă ne iubim copiii, suntem binecuvântați, iar această binecuvântare vine din partea lui Dumnezeu.

Care este dorința lui Dumnezeu cu privire la părinți și copiii lor

Deși suntem o generație ușor îndepărtată de credință și de Dumnezeu totuși am rămas cu un mare simț al răspunderii față de copiii noștri. Știm ce înseamnă familia și copiii, iar acest lucru încă ne mai salvează în zilele noastre. Dumnezeu ne îndeamnă să ne iubim și să ne protejăm copiii, fie prin sentimentele pe care le avem față de ei, grija față de ei, fie prin păstrarea căsniciei unite, în care copilul să îi aibă alături pe ambii părinți. Copilul trebuie să simtă că aparține unei familii complete, în care are parte atât de iubirea mamei, cât și de cea a tatălui. Dumnezeu încurajează acest lucru și este total împotriva divorțului.

Trebuie să ne cunoaștem responsabilitatea ca părinți față de copiii noștri, așa cum și Dumnezeu ne arată iubirea nouă, ca fii ai Lui. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem în postura de părinți este să privim întâi spre păcatele noastre, la credința noastră, să uităm tot răul cu care ne-am confruntat și toate problemele pe care le-a asimilat mintea noastră și să ne umplem acele goluri cu bucurie și pace, pentru a le putea transmite copiilor noștri, în semn de iubire și grijă față de ei.

Responsabilitățile părinților față de copiii lor sunt date de către Dumnezeu. Dumnezeu oferă iubire omenirii. Prin credința față de El, suntem capabili să transmitem și copiilor noștri, prin intermediul Lui, credința adevărată.

Datoria părintelui de a-i educa pe copii

Fiecare părinte are datoria și obligația să satisfacă nevoile familiei sale. Pentru că fiecare familie are diferite nevoi, lipsuri, iar nevoile copiilor noștri devin propriile noastre nevoi pe care suntem obligați, prin simțul răspunderii și legătura de sânge pe care o avem cu copiii, să le îndeplinim. Avem datoria să nu-i lăsăm să cadă pradă materialismului și puterii, ci să cultivăm în ei puterea de muncă, răbdarea, omenia, curajul și iubirea.

Părinții se sprijină reciproc

Pentru ca viața copiilor noștri să fie una adecvată și ca ei să aibă un exemplu bun în viața lor, responsabilitatea revine ambilor părinți în creșterea și educarea copilului. Deși în Biblie este scris că datoria învățăturii față de copil îi revine tatălui și că el trebuie să-l învețe pe copil ce înseamnă curajul, onoarea, cinstea, să-l educe și să-i cultive adevăratele valori, este o muncă și o responsabilitate enormă, așa că împărțindu-și sarcinile, amândoi părinții au datoria să contribuie la creșterea fiilor lor.

Băieții vor lua exemplul tatălui, pentru a deveni ca el atunci când vor crește, iar fetele vor lua modelul mamei. Ambii părinți au rolul lor în creșterea copilului.

Copiii trebuie să vadă că mama și tata, chiar dacă nu le coincid mereu părerile, chiar se iubesc cu adevărat. Modul în care noi, părinții, ne tratăm unul pe celălalt, și modul în care ne respectăm vor influența în foarte mare măsură viața copiilor noștri.

Familiile în care părinții se agresează, se înșală, se jignesc sau au diverse vicii vor avea o influență greșită asupra copilului și există șanse foarte mari ca el să crească în același fel, luându-și drept exemplu părinții.

Adevărul lui Dumnezeu

Adevărul lui Dumnezeu trăiește în inima părinților creștini, dedicarea lor lui Dumnezeu ghidându-i spre o bună creștere și o iubire adevărată față de copiii lor…

Copiii sunt binecuvântarea pe care o dă Dumnezeu părinților și responsabilitatea prin care părinții să devină mai buni, în primul rând cu ei înșiși.