Cătina, denumită și „ginsengul românesc”, este un adevărat miracol. Află care sunt beneficiile pe care le aduce aceasta organismului

Share

Dacă gospodăria ta nu are în „dotare” borcănele de cătină, ar fi bine să iei măsuri! Cătina pare a fi foarte utilă atunci când vine vorba de sprijinirea și întărirea sistemului imunitar.

Cătina

Părinții unui copil care s-a luptat cu grave probleme ce țin de imunitate au reușit să dea peste un om care avea o întreagă plantație de cătină și care a avut bunăvoința de a le împacheta câteva bobițe ținute în miere, recomandându-le părinților să-i dea copilului câte o linguriță pe zi din această compoziție, însă pe stomacul gol.

La doar câteva luni după ce copilul a consumat cătină, pe durata unei vizite la un spital francez medicii au rămas uimiți de rezultatele bune ale analizelor care i-au fost făcute, aceștia cunoscând și starea lui de sănătate din urmă cu ceva timp. Se pare că prin consumul regulat de cătină sănătatea copilului a cunoscut semne de îmbunătățire și imunitatea acestuia a fost întărită, iar nivelul vitaminei C era și el mai crescut. Iată cum cătina reușește să fie un adevărat leac-minune pentru organism, din acest punct de vedere!

Conform spuselor unor persoane care au consumat cătină, acestea nu au mai avut parte de atâtea răceli ca în perioada în care nu le era cunoscut acest „medicament-minune”, așa că ar fi bine să începeți să vă faceți și voi provizii!

Ce trebuie să știm despre „ginsengul românesc”, adică despre cătină

Primele persoane care au reușit să descopere beneficiile pe care le aduce cătina au fost tracii, hinduşii, grecii, mongolii, celţii, chinezii și slavii. Mare parte de vitamina C se regăsește în compoziția acesteia, o cantitate mult mai mare decât în citrice.

Cătina mai poartă și denumirea de „ginsengul românesc”, fiind asociat și cu vaccinul antigripal și nu cu oricare, ci cu cel mai bun.

Cătina are un aport ridicat de vitamine, printre care A, B, E, K, dar şi de fosfor, potasiu, magneziu, fier. Se pare că și nivelul de betacaroten este unul ridicat, identic cu cel al morcovului. Dacă mai luăm în calcul și aminoacizii esențiali și grăsimile esențiale, cu siguranță putem afirma fără îndoială că aceasta este un tratament minune!

Cum trebuie consumată cătina?

Aceasta poate fi consumată chiar și în starea ei naturală, așa cum o găsim în natură. Forma care stârnește, să spunem așa, pofta de a o consuma, este dacă o păstrăm într-un borcan cu miere, gustul ei fiind astfel puțin mai dulce.

O altă variantă de consum este sub formă de sirop, însoțit de miere sau ca dulceață. Dacă preparați dulceață, cel mai bine ar fi să folosiți tot mierea pe post de îndulcitor. Mai există și cătină sub varianta de ulei, fiind destul de lăudat și acesta.

Beneficiile aduse de cătină prin consumul regulat al acesteia

Cătina acționează ca un puternic antiinflamator, are efect cicatrizant, este un antibiotic natural și reușește să combată celulele canceroase. Uleiul anterior menționat reușește să scadă chiar și nivelul colesterolului din organism, combate ulcerul gastric, dar și afecțiunile de natură hepatică și cardiacă.

Dacă nu este utilizată prin administrare externă, adică pentru tratarea afecțiunilor oftalmologice, acneice și multe altele, când este administrată pe cale internă aceasta reușește să combată stările depresive, tumorile și faringita. Chiar și stresul pe care suntem nevoiți să-l suportăm fie că vrem, fie că nu, reușește să fie combătut prin consumul de cătină.

Se presupune că aceasta ar reuși să lupte chiar și împotriva procesului de îmbătrânire și este considerat ca fiind un bun afrodiziac, ceea ce este destul de miraculos!

De unde putem cumpăra cătină și care este prețul ei?

În perioadele de iarnă, primăvară și în perioada verii timpurii este mai greu să faceți rost de aceasta. Perioada în care se găsește cel mai des pe piață este de la sfârșitul lunii august și până la încheierea toamnei. Cel mai indicat este să o cumpărați și să o preparați cu miere sau să o depozitați în congelator, astfel veți ști sigur ce consumați.

Un kilogram de cătină costă aproximativ 15 lei însă prețul acesteia variază în funcție de zonele în care este comercializată. Indicat este să o culegeți de una singură și nu gata preparată din piețe…

Dacă vreți să vă convingeți, puteți consuma cătină pe perioada acestei ierni, câte o linguriță pe zi pe stomacul gol, iar pe la începutul primăverii veți observa cu siguranță efectele sale miraculoase.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente