Ce substante inhalezi atunci cand fumezi

Share

Țigările sunt comercializate la nivel global și sunt consumate de milioane de oameni. Cu toate acestea, chiar și mesajele de pe pachetele de țigări ne avertizează cât sunt dăunătoare.

            În SUA, fumatul este una dintre principalele cauze de deces, 484.000 de americani își pierd viața anual din cauza acestui viciu, după cum anunță Centrele de Prevenire și Control al Maladiilor. Statisticile arată că 3.200 de americani sub 18 ani se apucă de fumat în fiecare zi.

Ca fumător, este important să știi ce substanțe dăunătoare conțin țigările. Inhalezi în fiecare zi cadmiul conținut de baterii, butanul din lichidul de aprindere a brichetei, metan ca acela din gazele de canalizare și otravă sub formă de arsenic. Pe lângă acestea, tubul și filtrul țigărilor mai conțin și amoniac, regăsit și în detergenții pentru toaletă, metanol folosit drept combustibil pentru rachete, hexamin din brichetele pentru aprins grătarul și acid stearic din ceara lumânărilor.

            Este bine să te gândești să renunți la fumat. Iată motivele care te vor convinge să ai mai multă grijă de organismul tău! După două săptămâni de la ultima țigară fumată, tensiunea arterială scade și ajunge la normal, astfel circulația se îmbunătățește și respirația este mai ușoară, deoarece se curăță plămânii. După un an, riscul de a face o boală cardiacă scade la jumătate.

            Dincolo de aceste schimbări, vei constata beneficii și la aspectul exterior: dinții și degetele vor reveni la culoarea naturală, hainele și părul nu vor mai mirosi mereu a fum, respirația nu va mai avea un miros neplăcut și vei constata că simți gustul mâncării mai bine ca înainte…

Renunțarea la fumat este un proces de lungă durată, mai ales dacă fumezi de foarte mulți ani, însă beneficiile enumerate mai sus cu siguranță te vor convinge să faci acest lucru!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente