Citeşte ce mesaj a primit o fetiţă care i-a scris veterinarului despre pisica sa care a băut lapte cu căpşuni

129

Dragostea pe care copiii o au faţă de animale este una dintre cele mai sincere, motiv pentru care o fetiţă a scris alarmată unui cabinet veterinar în momentul în care a observat că pisica de care s-a ataşat a băut lapte cu căpșuni.

Citeşte ce mesaj a primit o fetiţă care i-a scris veterinarului despre pisica sa care a băut lapte cu căpşuni

Într-o dimineaţă, Maggie şi pisica ei, Shadow, se uitau la desene, dar, la un moment dat, animalul a gustat din laptele cu căpşuni al stăpânei sale. Alarmată, fetiţa s-a dus la computer şi a scris un e-mail unui cabinet veterinar pentru a cere ajutor. Întrebarea lui Maggie şi răspunsul medicului au fost accesate şi citite de mii de oameni din mediul virtual.

„Bună,

Pisica mea, Shadow, se uita la televizor cu mine şi a băut puţin din laptele meu cu căpşuni. Era pe masă şi a băut când nu eram eu atentă.

Mi-e frică să nu o afecteze pentru că nu ştiu dacă a mai băut vreodată lapte sau lapte cu căpşuni.

Mi-e frică pentru că sunt singura care sunt trează. Eu am doar 12 ani jumate şi nu ştiu ce să fac. Vă rog să mă ajutaţi.”

Fetiţa a trimis e-mailul la ora opt dimineața, ceea ce înseamnă ca aceasta s-a trezit pentru a se uita la desene alături de pisica ei.

Medicul veterinar care i-a răspuns, Laura, a decis să facă publică această conversație datorită atenţiei pe care Maggie a acordat-o pisicii sale şi, mai mult decât atât, responsabilității de care a dat dovadă în momentul în care a cerut ajutorul pentru a se asigura că animăluţul ei nu este în pericol:

„Dragă Maggie,

Îmi pare rău că nu ţi-am răspuns mai devreme. Îţi mulțumesc că eşti o stâpână responsabilă şi că te preocupă sănătatea pisicii tale. Am veşti bune! Nu ai de ce să îţi faci griji! Deşi, laptele nu este cel mai bun aliment pentru o pisicuţă, în cantităţi mici nu poate să îi facă rău. Eu nu aş mai lăsa-o să mai guste din laptele meu…

Dacă observi că pisicuţa ta vomită sau are diaree, anunţă pe mama sau pe tata, pentru ca ei să facă o programare la medicul veterinar pentru Shadow.”