Cremă de zahăr ars. Reţeta clasică

Share

Gustul unic al cremei de zahăr ars a fost descoperit în urmă cu sute de ani, însă nu se ştie exact cine a avut ideea genială de a coace amestecul de ouă, lapte şi zahăr. Cunoscută astăzi şi sub denumirea franceză de crème brûlée, crema de zahăr ars a apărut menţionată, întâia oară, în anul 1691, în cartea de bucate semnată François Massialot. La începutul secolului al XVIII-lea, deliciosul desert a fost botezat în engleză „burnt cream“ sau „cremă arsă“. Se crede că originile cremei sunt cu mult mai vechi, pentru că ouăle erau folosite în bucătărie, ca agent de îngroşare, încă de pe vremea romanilor.

Crème catalane
Crème catalane

Cremă de zahăr ars. Reţeta clasică – Ingrediente

1 l lapte
10 ouă
200 g zahăr
½ linguriţă scorţişoară
1 vârf cuţit de sare

Pentru caramel
200 g zahăr
50 ml apă

Află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news