Cum ne rugam corect – Ce spune Biblia despre Rugaciune?

Share

Iisus a împărtășit din tainele Rugăciunii în Matei 6:5-13.

Și acum despre Rugăciune: „Când vă rugați, nu fiți ca fățarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi și la colțurile ulițelor, pentru ca să fie văzuți de oameni. Adevărat vă spun că și-au luat răsplata. Ci tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns. Și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti”.

„Când vă rugați să nu bolborosiți aceleași vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulțime de vorbe, vor fi ascultați. Să nu vă asemănați cu ei, căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință, mai înainte ca să-I cereți voi.”

În versetele de mai sus, Iisus ne învață cum să nu ne rugăm. El ne îndeamnă să nu ne rugăm la orice colț de stradă, să nu ne rugăm cu voce tare, în public.

Ne învață să mergem într-un loc privat, pe care numai El îl știe și aude dorințele și rugămințile noastre.

Iisus ne spune să nu ne afișăm credința de colo-colo, așa cum o fac cei din alte religii și ne îndeamnă să fim specifici în rugăciune. De asemenea, El spune că cel care crede în El nu se va ruga în mod repetat, ci va crede și va avea răbdare să i se îndeplinească dorința. Atunci se poate spune că omul crede cu adevărat în Dumnezeu.

Iisus ne învață cum să ne rugăm:

Iisus spune că trebuie să aducem onoare numelui Lui și al lui Dumnezeu. Să ne rugăm să ne ajute, să ne ierte, să fim parte din Împărăția Lui și cuvântul Lui. Să ne rugăm pentru hrană și sănătate, pentru familie și apropiați, pentru dușmani, să ne rugăm cerând iertare pentru păcatele noastre și să cerem sădirea bunătății în inimile noastre, pentru a-i vedea pe oameni prin ochii Lui. Să ne rugăm la El pentru a ne scoate din păcat și tentații, „să ne izbăvească de cel rău”.

Scriitorii Noului Testament descriu și alte feluri de a ne ruga. Apostolul Pavel spunea că ar trebui ca fiecare dintre noi să mulțumim întâi, să fim recunoscători pentru ce avem, pentru ce suntem. Pavel deseori începea și sfârșea scrisorile pe care le scria închinându-se sfinților. Pavel se ruga pentru mila lui Dumnezeu, pentru pace și iubire.

Petru, în Petru 5:7, ne îndemna să ne exprimăm iubirea și grija față de Dumnezeu ca răsplată pentru iubirea Lui față de noi.

În vechiul Testament, Moise se ruga lui Dumnezeu pentru omenire, îndurarea și iertarea lui Dumnezeu față de păcatele lui.

Răspunsurile la întrebarea „Cum să ne rugăm?”, sunt diverse. Majoritatea dintre ele se referă la intenție, care e cea mai importantă. În primul rând, trebuie să avem intenția să ne rugăm.

Glorifică rugăciunea numele Domnului și-l onorează? Care este scopul rugăciunii? Este o ambiție personală? Ne rugăm pentru ca ceilalți să fie iertați și binecuvântați? Sunt rugăciunile noastre rostite în liniște? Sunt rugăciunile noastre bazate pe obțineri materiale? Indiferent care ar fi rugăciunile noastre, Dumnezeu ni le ascultă și ne ajută.

Cât de des ne rugăm?

Biblia ne îndeamnă să ne rugăm fără încetare, să credem fără încetare. Pentru ce ar trebui să ne rugăm? Dacă nu știm cum să ne rugăm? Biblia spune că Duhul Sfânt ne va ajuta să ne rugăm cât mai bine.

Rugăciunea este esențială, ea ne unește cu Dumnezeu și-i transmite Lui dorințele și rugămințile noastre…

Atunci când ne rugăm, să o facem asemenea unui copil: simplu, sincer, specific și cu credință.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente