Home / Stiri / Cum să scapi de coșurile sub piele

Cum să scapi de coșurile sub piele

Neplăcutele coșuri care apar sub piele sunt probabil printre neplăcute probleme care apar la nivelul epidermei. Acestea sunt  dureroase, mari, greu de ascuns sub machiaj și, mai ales, dificil de tratat.

Cum sa scapi de cosurile de sub piele

În nici un caz nu este recomandată stoarcerea acestora, deoarece tipul acesta de coșuri poate provoca infecții periculoase dacă nu sunt tratate corespunzător. Iată câteva remedii naturiste pentru vindecarea coșurilor formate sub piele!

Comprese cu ceai sau apă fierbinte

Înmoaie un prosop curat, din bumbac, în apă fierbinte sau, cel mai recomandat, într-o infuzie de ceai de mușețel. Tamponează zonele afectate ale pielii timp de 15 minute, până când observi deschiderea porilor. Scopul acestei proceduri este de a favoriza avansarea infecției către suprafața pielii.

Băi de abur pentru curățarea tenului

Băile de abur reprezintă un adevărat răsfăț pentru pielea feței, pentru că te ajută să tratezi, să combați sau să ameliorezi probleme precum tenul gras, punctele negre sau aspectul tern.

Băile de abur pentru față au efecte identice precum cele ale saunei pentru corp – detoxifică, elimină impuritățile pielii, deschid porii (astfel încât eventualele coșuri sunt mai ușor de extras) și hidratează în profunzime epiderma, ajutând-o să-și recapete suplețea și catifelarea.

Pentru infuzie, cele mai indicate sunt plantele medicinale precum lavanda, salvia, menta, ceaiul verde, gălbenelele sau cimbrul. De asemenea, puteți adăuga felii de lămâie sau portocală și uleiuri esențiale pentru aromatizarea întregii experiențe.

Mască cu aspirină și miere

După ce v-ați curățat perfect pielea feței, vă puteți prepara o mască cu aspirină și miere, care ajută la diminuarea inflamațiilor și la eliminarea bacteriilor din substraturile pielii.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE!