Evită să mai pui sare în mujdei. După ce afli misterul, cu siguranță vei evita să mai faci acest lucru!

Share

Usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute condimente folosite în bucătăria tradițională românească, având proprietăți antibiotice cunoscute. Prezent mereu în orice gospodărie, acesta nu doar că are proprietăți terapeutice, însă este consumat atât drept condiment, cât și ca tratament.

Cercetătorii au demonstrat de multe ori proprietățile antibiotice miraculoase pe care le deține usturoiul. Acestea se datorează conținutului de alicină, care este un compus regăsit în usturoiul consumat în formă crudă. Potrivit specialiștilor, dacă consumi între patru și șase căței de usturoi pe zi, vei reuși să alungi bolile din organism.

Consumați doar usturoiul românesc

De ce acest lucru? Pe piață se regăsesc tot mai multe soiuri de usturoi provenite din străinătate, unele care nu sunt obținute din plante autohtone.

De ce nu este bine să pui sare în compoziția mujdeiului de usturoi?

Foarte mare parte din oameni fac acest lucru mai mereu. Ar trebui să știi însă că sarea reușește să distrugă anumite substanțe care se află în compoziția usturoiului.

În conținutul usturoiului se găsesc două substanțe, aliina și alinoza. Odată ce usturoiul este zdrobit pentru a se face mujdei din el, membrana fină a acestuia este spartă, iar cele două substanțe intră în acțiune și formează alicina. Aceasta este cea care are efectele miraculoase!

Alicina protejează organismul de numeroase boli și se pare că tratează chiar și cancerul, în special pe cel de plămâni. Pentru ca această substanță să aibă cu adevărat efect asupra organismului, nu trebuie să intre în contact cu sarea, pentru că astfel este eliminat afectul acestuia și, în loc să fie de ajutor, aceasta va ataca anumite enzime din organism…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente