Ginecomastia – creșterea sânilor la bărbați. Există soluții?

Share

Ginecomastia reprezintă excesul de hormon estrogen și scăderea hormonilor androgeni care duc la creșterea sânilor la băieți și bărbați. Această modificare duce la crearea unor complexe reale legate de stima de sine și încredere. Medicul estetician Adina Alberts explică ce ar trebui să facem în astfel de situații, indiferent că este vorba despre copiii noștri sau soți.

Ginecomastia-creșterea sânilor la bărbați. Există soluții

„Atunci când apare la tineri, ginecomastia poate avea implicaţii importante, atât de ordin estetic, cât şi psihologic, creând complexe legate de stima de sine; uneori, ascunde patologii mai complexe și de aceea trebuie investigată cu grijă”, ne explica medicul estetician Adina Alberts.

„Cea mai frecventă cauză este constituită de creşterea nivelului hormonilor estrogeni şi scăderea hormonilor androgeni. Aceste dereglări hormonale sunt determinate de modul de alimentaţie, supraponderabilitate, lipsa exerciţiului fizic, de afecţiuni hepatice, pulmonare, tumori testiculare, suprarenale, ale prostatei, consumul de droguri sau afecţiuni congenitale”, adauga Adina Alberts.

„Cel mai frecvent, ginecomastia este cauzată de o acumulare de ţesut adipos la nivelul sânilor, soluţiile chirurgicale fiind reprezentate de lipoaspiraţie. Dacă ţesutul glandular este bine reprezentat (vizibil mai ales mamografic), soluţia chirurgicală constă în mamectomie uni sau bilaterală, adică scoaterea chirurgicală a glandei mamare, piesele fiind examinate histopatologic. Excesul tegumentar se retractă progresiv postoperator, eventualul exces rezidual putând fi eliminat printr-o intervenţie ulterioară. Cicatricea postoperatorie este situată la limita externă a areolei mamare, situată exact între cele două nuanțe diferite de culoare a pielii. În final, ea va fi puţin vizibilă, astfel încât rezultatul postoperator va aduce satisfacţie pacientului”, a precizat medicul estetician Adina Alberts…

„Cicatricile se vor vindeca complet în aproximativ un an după operaţie, perioada în care este contraindicată expunerea la soare. Activitatea normală a pacientului poate fi reluată la două-trei zile după operaţie, recomandându-se totuşi evitarea activităţilor care solicită braţele”, explică Adina Alberts.

 

Sursa: libertatea.ro


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente