Iohannis şi Cioloş, mesaj emoţionant pentru regele Mihai

106

După ce miercuri, 2 martie, Casa Regală anunțase că Regele Mihai I urmează să se retragă din viaţa publică din cauza stării de sănătate din ce în ce mai precară, reacţia preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a lui Dacian Cioloş nu au întârziat să apară, cei doi făcându-şi griji pentru rege, postând pe site-urile lor de socializare mesaje emoţionante şi încurajatoare pentru acesta.

klaus-iohannis-nu-l-a-invitat-pe-regele-mihai-la-investitura-sa-asa-ceva-nu-se-face-44453-1

„Sunt profund îngrijorat de veștile legate de starea de sănătate a Majestăţii Sale Regele Mihai I. În aceste momente dificile, ii transmit un gând bun, de optimism și sănătate. Îi doresc să îi dea Dumnezeu putere, energie şi să-l sprijine cu iubire, așa cum Majestatea Sa a dăruit iubire, speranţă și a sprijinit poporul său de-a lungul deceniilor”, postase Dacian Cioloș pe pagina sa personală de socializare.

„Am primit cu îngrijorare vestea deteriorării stării de sănătate a Majestății Sale Regelui Mihai. Îmi doresc ca Regele să aibă puterea să treacă peste aceste momente dificile și îmi exprim nădejdea că Familia Regală va rămâne și pe viitor același reper deosebit de speranță și solidaritate. Este important ca, mai ales în aceste clipe grele, să nu uităm exemplul vrednic de curaj și dăruire pus în slujba națiunii de către Majestatea Sa Regele încă din 1927”,  scrisese Iohannis pe pagina sa personală de socializare.

Diagnosticele depistate au fost: „carcinomepidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”.

Momentan, regele a suferit o operaţie şi urmează un tratament complex, care îl suprasolicită, determinându-l să ia decizia de a renunţa la întâlnirile publice oficiale importante.

ciolos-cu-iohannis-620x400

Sursa photo: jurnalistii.ro; ziarulatac.ro