Jocul care îți dă dureri de cap. Nimeni nu-i face față! Un banal calcul matematic devenit viral pe Internet

410

Cine-ar fi zis că un calcul matematic ce pare, la prima vedere, o joacă de copil, va ajunge să epuizeze concentrarea oamenilor? Toată operația se rezumă la câteva adunări și scăderi, însă nu ca cele obișnuite. Descoperă misterul imaginii de mai jos!

Jocul care îți dă dureri de cap. Nimeni nu-i face față! Un banal calcul matematic devenit viral pe Internet

Dacă rezultatul adunării a 3 mere face 30, a unui măr și a 8 banane face 18, a 2 nuci de cocos scăzute din 4 banane face 2, întrebarea este: care va fi rezultatul adunării unei nuci de cocos, a unui măr și a 3 banane? Sună destul de dificil, nu-i așa?

Primele trei operațiuni descrise par destul de clare. Un măr valorează 10 puncte, bananele câte 4 puncte, iar nucile de cocos 2 puncte fiecare. Așadar, dacă analizăm imaginea ultimei operațiuni, am spune că rezultatul acesteia este 16, nu? Află că nu este așa!

Un utilizator al rețelei de socializare Facebook afirmă: „A înnebunit tot Facebook-ul calculul ăsta. Nu mai știu nici să adun”. Dacă și tu te regăsești în cuvintele acestuia, te scăpăm de durerile de cap și îți oferim soluția.

Rezultatul corect al operațiunii este 14 și iată de ce: acordă atenție mare imaginilor și vei observa că, spre deosebire de primele trei rânduri de fructe, în ultimul rând există doar 3 banane și o singură nucă de cocos.

calcul joc

Acest lucru reprezintă faptul că fiecare banană și fiecare nucă de cocos valorează numai un punct și pentru că pe ultimul rând sunt mai puține la număr, se cade câte un punct pentru fiecare. Așadar, o nucă de cocos adunată cu un măr și 3 banane va fi egal cu 14…

Unii dintre utilizatori au afirmat chiar faptul că în ultimul rând ar mai fi o banană, însă nu se vede, deoarece este mult prea mică. Indiferent de scuzele căutate de aceștia, răspunsul final și corect rămâne 14!