Natura salvează oamenii de cancer?

447

Se pare că este o tradiție pentru iubitorii de natură, botaniștii și oamenii de știință, ca la începutul primăverii să străbată pădurile, dealurile și munții României, scopul lor fiind de a descoperi cât mai multe plante despre care nu se știe nimic.

spanz

În articolul nostru este vorba despre planta numită Helleborus, mai precis – spânzul. Se spune că acesta va fi tratamentul miraculos al cancerului. Chiar dacă nu este studiat îndeajuns, spânzul este pe cale să salveze foarte multe vieți.

Haideți să aflăm mai multe despre spânz.

Spânzul face parte din familia Ranunculaceae, genul Helleborus, aceasta cuprinde în jur de 20 de specii, cele mai multe crescând în România. Proprietățile vindecătoare ale plantei ne duc cu gândul la Grecia, de unde provine și numele de Helleborus. Cuvintele Elein și Bora formează cuvântul Hellebour și înseamnă rană, respectiv hrană.

În România spânzul crește la peste 500 metri altitudine. Această plantă are rizomul lung și rădăcini puternice. Tulpina este înaltă de până la 50 de centimetri, are frunze mari, miros specific, iar culoarea petalelor diferă de la specie la specie, pot fi verzi, roșii, albe.

Dintre toate speciile care cresc în România, spânzul este planta care înflorește cel mai repede, primăvara foarte devreme.

În Occident spânzul este o plantă de grădină, întrucât locuitorii de acolo o apreciază pentru că înflorește foarte repede, nu are nevoie de lumină și rezistă la îngheț.

Există mai multe tipuri de spânz, iar cele mai folositoare sunt spanzul alb și negru. Toate aceste plante sunt foarte otrăvitoare.

Spânzul împotriva cancerului?

Spînzul este alcătuit din numeroase substanțe, cum sunt: glicozize, heleborina, helebrina, rezine, saponozide, protoanemonina şi diverse minerale.

Se pare că, în trecut, spânzul era folosit ca și tratament naturist pentru paralizie.

Totodată, dacă acesta este folosit în cantități mai mari, poate provoca arsuri ale ochilor, cavității bucale și a gâtului.

Pentru cazurile de cancer în stare latentă, spânzul este un tratament eficient, dacă este administrat corect și ținut sub observație medicală.

Se pare că rușii foloseau spânzul din specia Helleborus orientalis drept cură de slăbire, care era și foarte eficientă…

Cercetările referitoare la vindecarea cancerului cu spânz din specia Helleborus sunt doar la început.