O lecţie de viaţă despre apreciere

230

Ai parte de un serviciu bun, o situaţie financiară satisfăcătoare, o familie fericită şi totuşi vrei mai mult sau te plângi încontinuu de toate obstacolele care îţi apar în cale şi crezi că tu ai parte de ce e mai greu în viaţa asta.

O lecţie de viaţă despre apreciere

În articolul care urmează vei vedea cum viaţa ta, aşa complicată cum o vezi tu, poate să fie un vis pentru un străin căruia i-a fost răpită şansa la fericirea de care, chiar dacă tu nu recunoști, ai parte.

O femeie care îşi făcea cumpărăturile la un supermarket a asistat ca martor la unul dintre cele mai emoționante dialoguri şi care, mai apoi, a devenit viral in mediul online.

„Îşi punea produsele pe banda de la casa de marcat.

«- Copiii din ziua de azi sunt leneși. Fac tot ce pot şi nici casa n-o pot ţine curată din cauza lor. Nu m-ar deranja atât de mult, dar casa e oglinda mea. Ce fel de femeie sunt dacă nici în casă nu e ordine?»

O femeie care stătea în spatele ei a intervenit:

«- Ştii cât de norocoasă eşti? Mi-ar plăcea să mă întorc acasă şi să găsesc vraişte peste tot. Nu m-aş supăra să găsesc firimituri pe covor şi vase în chiuvetă. Nu m-ar deranja şosetele de sub pat şi rufele murdare lăsate pe jos. Chiar mi-ar plăcea. Mi-aş dori să mă întorc acasă şi să înot prin rufe murdare pentru a-mi găsi copiii şi pentru a-i îmbrăţişa. Copiii mei au murit alături de bunica lor într-un accident de maşină. Acum am rămas doar eu şi soţul. Casa mea este curată, dar inima mea e goală. Rufele sunt în coş şi nu există vase murdare în chiuvetă. Nu există amprente pe oglindă, pete de pix pe pereţi şi nici firimituri pe covor. Nimeni nu plânge, nimeni nu trânteşte uşi, nimeni nu mai râde, nimeni nu mai spune „Te iubesc, mami”. Vezi, tu eşti cu adevărat binecuvântată. Ce n-aş da să fiu în locul tău! Mi-aş dori să îmi strâng din nou copiii în braţe, să le şterg lacrimile, să le ascult visele. Să îi văd că se joacă. Dacă aş avea copiii înapoi, nu m-ar interesa cum arată casa mea. Aş fi fericită alături de copiii mei…».”