Pericolul din spatele banalului USTUROI

477

Usturoiul şi consumul lui. Iată cu ce probleme te poţi confrunta din cauza unui consum exagerat

Pericolul din spatele banalului USTUROI

Usturoiul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune antibiotice naturale. Cu toate acestea, trebuie să acordăm mare atenţie modului în care-l consumăm, dar mai ales cantităţii în care este consumat.

Chiar dacă acesta aduce numeroase beneficii stării noastre de sănătate, dacă-l consumăm în exces, ne poate afecta serios, motiv pentru care trebuie consumat moderat.

Usturoiul consumat crud ne poate afecta mult mai mult, fiind vorba în general de apariţia unor intoleranţe sau, uneori, a diverse alergii. Pe lângă acestea, ne putem confrunta chiar şi cu crampe sau disconfort resimţit la nivelul stomacului, asta în primă fază. În fazele ulterioare, care sunt deja unele dintre cele mai grave, putem avea greţuri sau chiar stări de vomă.

Dacă este consumat sub această formă în cantităţi mici, nu avem deloc un motiv pentru care să ne îngrijorăm.

Mirosul este un alt factor care ar putea duce la apariţia unor senzații de disconfort, mai ales atunci când vine vorba de respiraţie. Cea care ne vine în ajutor este apa de gură, însă uneori mirosul de usturoi poate fi resimţit şi prin transpiraţie.

Pericolul din spatele banalului USTUROI 1

Alte efecte adverse ale consumului exagerat de usturoi sunt şi durerile de cap, iritaţii ale pielii, balonare sau chiar scaun moale. Chiar şi sângerări ale sistemului digestiv pot fi provocate odată ce aţi consumat usturoi în cantităţi foarte mari, în special dacă sunteţi o persoană care aveţi deja anumite afecţiuni care provoacă sângerări…

Dacă vă confruntaţi deseori cu insomnii, deshidratare, inflamaţii, suferiţi de diabet sau aţi avut parte de un transplant, ar trebui să evitaţi complet consumul acestuia.

 

Sursa: infoalert.ro