Problema care dă bătăi de cap milioanelor de oameni a fost soluționată de un puști de 13 ani!

Share

Tânărul Shubham Banerjee, în vârstă de numai 13 ani, este recunoscut ca fiind unul dintre antreprenorii cei mai de succes din întreaga lume. Născut în Belgia, tânărul Banerjee ocupă funcția de CEO al Braigo Labs, companie producătoare de imprimante pentru persoanele nevăzătoare.

Problema care dă bătăi de cap la milioane de oameni a fost soluționată de un puști de 13 ani

În urmă cu un an, lui Banerjee i-a venit o fabuloasă idee în momentul în care a găsit un flyer care avea ca obiectiv promovarea unei strângeri de fonduri pentru cei orbi. Acesta, neștiind cum ar putea orbii să citească un astfel de flyer, a aflat despre cunoscutul limbaj Braille și cât de complex este procesul ce presupune printarea materialelor de citit pentru nevăzători.

Iată ce a afirmat Banerjee celor de la Business Insider: „Când am aflat cât costă o imprimantă Braille, nu mi-a venit să cred. Am vrut să îi ajut pe oameni, aşa că am încercat să construiesc un dispozitiv din materialele pe care le aveam la dispoziţie”. Materialele de care a pomenit Banerjee erau niște simple piese de Lego, cu ajutorul cărora acesta a reușit să realizeze prima parte a proiectului său, de aici luând naștere și numele companiei Braigo: Braille şi Lego. Cu restul materialelor care i-au fost necesare a fost ajutat de către părinții lui și a reușit să testeze pentru prima oară imprimata sa, bucurându-se de succesul acesteia.

labs

Aproximativ 300 de milioane de persoane din întreaga lume se confruntă cu această deficiență, 90% dintre acestea trăind în state care se află în dezvoltare.

În momentul actual, o imprimantă Braille costă aproximativ două mii de dolari, însă mașinăria realizată de Banerjee este de patru ori mai ieftină. Datorită acestui fapt, Banerjee a reușit să atragă atenția a numeroase publicații de specialitate și a câștigat premiul The Tech Awards 2014 şi o invitaţie la Casa Albă pentru a participa la un eveniment care a fost organizat în scopul tinerilor inventatori și antreprenori.

Ideea lui Banerjee a reușit să impresioneze compania Intel, iar aceasta a decis în cele din urmă să investească în dezvoltarea mașinăriei. Iată cum, prin această întâmplare, Banerjee a reușit să capete statutul de cel mai tânăr antreprenor în care a investit o companie din acest domeniu.

Banerjee spune că „Nu am crezut că o companie mare va fi interesată de proiectul meu. A fost o surpriză extraordinară”…

Cu ajutorul finanțării primite, Banerjee spune că dorește ca Braigo Labs să mai dezvolte un al doilea prototip care să fie asemănător unei imprimante obișnuite și vrea ca produsul să fie scos pe piață cât mai devreme.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente