Scrisoare cutremurătoare către preşedintele Klaus Iohannis

252

După tragedia din clubul Colectiv, un tânăr de 27 de ani i-a scris o scrisoare emoţionantă Preşedintelui României Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis

„Incep prin a va spune ca MI S-A LUAT, o expresie ce va fi foarte des folosita in aceasta scrisoare.

Mi s-a luat sa vad zilnic pe strada oameni cu fetele triste, capetele plecate si pline de griji pentru ziua de maine. Mi s-a luat sa intalnesc persoane de varsta mea resemnate, cu un viitor sumbru si pentru care singura solutie de a avea un trai decent este sa plece in strainatate. Mi s-a luat sa ma zbat sa deschid o mica afacere si sa ma lovesc de usi inchise si sfaturi de la cei din domeniu (sa stau linistit pentru ca statul ma va ingropa prin taxele, impozitele sale si spagile care trebuiesc date la administratia publica).

Mi s-a luat ca pentru a accesa fonduri europene sa trebuiasca sa dau spaga acelorasi romani, iar cei care le acceseaza isi bat joc de noi si construiesc parcuri de joaca pentru copii in zone inundabile si pe camp, fac sali de sport si terenuri de fotbal ( in panta) in sate fara gaze si canalizare, strazi in mijlocul carora se afla stalpi de electricitate si multe altele. De ce nu lasam micii dezvoltatori si comercianti sa supravietuiasca? Se presupune ca este o piata libera, sa nu o facem una corupta si pe care au monopol marile companii si magazine!

Mi s-a luat sa lucrez pe un salariu, constient ca el va fi acelasi si peste 5 ani. Si daca vrei un loc de munca mai bine platit te lovesti de aceleasi spagi, pile si relatii din sistemul nostru bolnav.

Mi s-a luat sa ma duc in spital pentru a face o analiza si sa fiu nevoit sa ma interesez pe cine cunosc acolo pentru a nu sta la cozi interminabile si a fi tratat ca cel mai josnic om, chiar daca platesc taxe, impozite si asigurari la sanatate. Acelasi lucru care se intampla la orice institutie a statului, acelasi tratament dispretuitor din partea angajatilor catre populatie, care de fapt le plateste salariile. Mi s-a luat sa vad mai multe persoane in farmacii decat in supermarket-uri.

Mi s-a luat de multe. Mi s-a luat sa mananc rosii cu gust de cauciuc, importate din cine stie ce tara si la ce pret! Acelasi lucru care se intampla cu majoritatea fructelor si legumelor din magazine, in conditiile in care potentialul nostru agricol este imens, dar nu se vrea dezvoltarea lui.

Fiind copil de cadru didactic mi s-a luat sa vad cum sunt batjocoriti profesorii in scoli de catre elevi care nu stiu sa scrie bine.
Mi s-a luat sa vad cum vindem toate fabricile si uzinele strainilor si in cativa ani ele ajung sa fie demolate si vandute la fier vechi, plus miile de persoane ramase fara loc de munca.”, a fost mesajul tanarului catre presedintele Romaniei!