Home / Stiri / Ultima bătaie pentru un băiețel! Toate mamele trebuie să citească acest articol!

Ultima bătaie pentru un băiețel! Toate mamele trebuie să citească acest articol!

 Tu cum îți pedepsești copiii când greșesc cu ceva?

Ultima-bătaie-pentru-un-băiețel!

O femeie a scris o scrisoare și a trimis-o unui ziar, despre cum baiețelul ei i-a dat o lecție despre violența în familie.

Iată scrisoarea femeii:

„Când aveam vreo 20 de ani îmi spuneam mereu că eu nu îmi voi bate niciodată copilul. Mai târziu, când am avut primul copil, m-am ținut oarecum de promisiune, nu îl loveam cu palma niciodată, ci alegeam un băț cu care îl loveam peste fund.

Pe când fiul meu avea vreo patru sau cinci ani a făcut o năzbâtie, nici nu mai știu ce. M-am abținut să nu-l pleznesc cu palma și l-am trimis în curte să aleagă un băț, pentru că urmează să-și primească pedeapsa.

Băiatul a lipsit o vreme, chiar mă gândeam că o fi fugit pe la vecini să se joace și să amâne pedeapsa pentru mai târziu.

Când s-a întors, plângea.

Mi-a zis:

– Mami, nu am găsit un băț, dar uite, am găsit o piatră cu care mă poți lovi – și mi-a întins o piatră puțin mai mare ca mânuța lui.

Atunci am înțeles lucrurile din punctul de vedere al băiețelului meu. El credea că mama lui vrea să-i facă rău și atât, nu conta cum avea să o facă, așa că o poate face cu o piatră. Copilul meu credea că vreau să-l fac să sufere, el nu înțelegea loviturile ca pe o lecție, ca pe o pedeapsă.

L-am luat în brațe și am plâns amândoi. Am luat piatra și am așezat-o la vedere, pe un raft în bucătărie, pentru a-mi aduce aminte să nu mai folosesc violența ca soluție…

Nu vreau să-mi educ fiul așa, violența nu e nici justificată, nici nu rezolvă nimic. Violența naște doar violență.”