Ultima bătaie pentru un băiețel! Toate mamele trebuie să citească acest articol!

414

 Tu cum îți pedepsești copiii când greșesc cu ceva?

Ultima-bătaie-pentru-un-băiețel!

O femeie a scris o scrisoare și a trimis-o unui ziar, despre cum baiețelul ei i-a dat o lecție despre violența în familie.

Iată scrisoarea femeii:

„Când aveam vreo 20 de ani îmi spuneam mereu că eu nu îmi voi bate niciodată copilul. Mai târziu, când am avut primul copil, m-am ținut oarecum de promisiune, nu îl loveam cu palma niciodată, ci alegeam un băț cu care îl loveam peste fund.

Pe când fiul meu avea vreo patru sau cinci ani a făcut o năzbâtie, nici nu mai știu ce. M-am abținut să nu-l pleznesc cu palma și l-am trimis în curte să aleagă un băț, pentru că urmează să-și primească pedeapsa.

Băiatul a lipsit o vreme, chiar mă gândeam că o fi fugit pe la vecini să se joace și să amâne pedeapsa pentru mai târziu.

Când s-a întors, plângea.

Mi-a zis:

– Mami, nu am găsit un băț, dar uite, am găsit o piatră cu care mă poți lovi – și mi-a întins o piatră puțin mai mare ca mânuța lui.

Atunci am înțeles lucrurile din punctul de vedere al băiețelului meu. El credea că mama lui vrea să-i facă rău și atât, nu conta cum avea să o facă, așa că o poate face cu o piatră. Copilul meu credea că vreau să-l fac să sufere, el nu înțelegea loviturile ca pe o lecție, ca pe o pedeapsă.

L-am luat în brațe și am plâns amândoi. Am luat piatra și am așezat-o la vedere, pe un raft în bucătărie, pentru a-mi aduce aminte să nu mai folosesc violența ca soluție…

Nu vreau să-mi educ fiul așa, violența nu e nici justificată, nici nu rezolvă nimic. Violența naște doar violență.”