Bronz fără riscuri? Aşa îl ai!

Da, este posibil, însă doar dacă respecţi cu stricteţe recomandările medicilor. Sfaturile noastre te vor ajuta să te bronzezi fără ca pielea ta să aibă de suferit.

Bronz fără riscuri

Bronz sănătos nu există, spun medicii dermatologi. Şi asta pentru că bronzul este, de fapt, un act de apărare a pielii faţă de agresiunea soarelui. Cu toate acestea, putem limita efectele nocive ale soarelui, precum ridarea prematură, petele pigmentare şi cancerul cutanat, dacă ţinem cont de unele recomandări.

În primul rând, cu cel puţin o lună înainte de a merge la plajă, pregăteşte-ţi pielea prin alimentaţie. Pentru menţinerea elasticităţii pielii, ai grijă să nu-ţi lipsească din dietă acizii graşi graşi Omega 3 (peşte gras, nuci şi germeni de grâu).

De asemenea, betacarotenul, precursor al vitaminei A (morcovi, caise) protejează pielea de radicalii liberi şi favorizează producerea de melanină, pigmentul care determină bronzul.

Nu pleca la plajă fără crema cu SPF!

Medicii ne sfătuiesc să folosim produse cu spectru larg, care ne protejează atât de razele UVA, cât şi UVB. Expune-te treptat la soare, câte o jumătate de oră în primele zile, după care creşti treptat durata.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *