Carolina Herrera – biografie

Carolina Herrera s-a nascut in 1939 in Caracas, Venezuela si este cunoscuta pentru stilul impecabil si pentru ca a creat tinutele sotiilor presedintilor americani, de la Jacqueline Onassis la Michelle Obama.

Carolina Herrera

Din 1965 pana in 1968 a lucrat pentru prietenul Emilio Pucci, in magazinul sau din Caracas, iar in acelasi an s-a casatorit cu Reinaldo Herrera Guevara. Dupa ce a purtat la evenimente mondene mai multe tinute care au fost pe placul tuturor, in 1980 aceasta si-a infiintat propria companie la New York, iar in 1981 brandul a inceput sa fie recunoscut de publicatii cunoscute.

La sfarsitul anilor ’80, Herrera a fost numita de catre Puig sa lanseze o linie de parfumuri, iar in 1995 aceeasi firma a achizionat afacerea acesteia, iar designerul a fost desemnat director creator. In 2008 s-a lansat un nou brand numit CH Carolina Herrera, iar pana in 2012 s-au deschis 18 magazine in toata lumea.

Colectiile ei pot fi gasite in 280 de magazine din 104 tari.

Tot in 2008 a primit un premiu pentru intreaga cariera de la Organizatia Designerilor din America, iar in 2004 pentru cel mai bun designer al anului.

Pentru colectia din 2011 a fost numita de Mercedes-Benz designerul anului, iar pentru cea din 2012 a primit premiul Fashion Group International Superstar Award.

Carolina Herrera a aparut pe coperta celebrei revistei Vogue de sapte ori…


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *