Placinta cu pui si praz

Placinta cu pui si praz este ideala pentru pranzul luat in familie.

Placinta cu pui si praz

Placinta cu pui si praz este un amestec delicios de legume, carne si arome indraznete.

Ingrediente pentru placinta cu pui si praz:

  • 400 grame piept de pui
  • 450 grame cartofi copti
  • 400 ml supa de pui
  • 200 ml de vin alb
  • 140 grame sunca
  • 375 grame aluat pentru tarta
  • 3 linguri de smantana
  • 2 fire de praz
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ou batut

Mod de preparare pentru placinta cu pui si praz:

  • Placinta cu pui si praz se prepara usor, rezultatul fiind pe masura asteptarilor. Se va rumeni puiul cam cinci minute, se va rasturna intr-o forma termorezistenta, se vor adauga┬áapoi sunca si cartofii copti.
  • Se inmoaie prazul timp de cinci minute, se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna vinul si supa in tigaie, iar acest amestec se duce la punctul de fierbere pana cand se obtine un suc gros.
  • Se adauga apoi smantana, sarea si piperul si se amesteca bine.
  • Se va turna sucul peste umplutura de placinta si se lasa la racit.
  • Se intinde aluatul astfel incat sa se acopere vasul si se asaza dupa aceea umplutura.
  • Se va coace timp de 40 de minute, pana prinde o nuanta aurie…

Pofta buna!

 


Comments

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *