8 trucuri pentru a respira mai bine

Dacă aveți astm, exercițiile fizice pot fi un excelent aliat în lupta cu boala.

8 trucuri pentru a respira mai bine

Mişcarea ajută la reducerea efortului de a respira, elimină stresul şi îmbunătăteşte imunitatea generală a organismului, toate acestea ducând la scăderea severității crizelor astmatice – este opinia dr. Gailen T. Marshall, şeful catedrei de alergologie şi imunologie de la Universitatea din Texas, SUA. Pentru a vă uşura situația în timpul exercițiilor, încercati următoarele „trucuri”:

•    Încălziţi-vă, deoarece trecerea bruscă de la starea de repaus la cea de activitate intensă poate declanşa simptomele astmului. Nu treceți la exercițiile propriu-zise decât dupa cel puțin zece minute de încălzire.

•    Beţi apă. Deshidratarea afectează respirația; prin urmare, trebuie să consumați apă din belşug înaintea, în timpul şi după efectuarea exercițiilor.

•    Reduceţi consumul de sare. Un studiu recent a arătat că dieta săracă în sodiu îmbunătăteşte respiratia şi atenuează simptomele astmatice induse de exercițiile fizice. Nu consumați mai mult de 2 g sare pe zi.

•    Mai multă vitamina C. Cercetătorii au arătat că 80% dintre pacienții cu astm indus de activitatea fizică şi care au consumat cantități mari de vitamina C înainte de a efectua o activitate fizică nu au mai avut niciun simptom. Se recomandă o doză de maximum 2000 mg/zi, fie sub forma alimentației bogate în vitamina C, fie a suplimentelor vitaminice.

•    Îmbrăcaţi-vă bine. Pe vremea rece, acoperiți-vă gura şi nasul cu un fular; umezeala creată vă va face respirația mai uşoară.

•    Intraţi în apă. Înotul şi exercitiile aerobice efectuate în bazin reprezintă o formă excelentă de a vă mentine în formă. Aerul cald şi umed de deasupra apei favorizează respirația, permițându-vă să exersați mai mult.

•    Atenţie la vreme. În timpul perioadelor care favorizează alergiile (pe caniculă sau când vremea este foarte rece), exersați în casă. La fel şi când aerul este foarte poluat…

•    Cautați-vă un partener. Este mai bine să faceți exercițiile pe cât posibil împreună cu un partener, pentru a nu avea probleme în cazul declanşării crizei de astm.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *