Alergiile oculare

Cu totii ne confruntam cu alergiile oculare. Adesea, ele pot fi ameliorate cu ajutorul unei comprese reci insa pentru tratarea lor este necesar un tratament prescris de medicul specialist.Alergiile oculare

Totul despre alergii

Semnele si simptomele alergiilor ocualre pot fi, de cele mai multe ori, reprezentate de urmatoarele aspecte:

  • inrosirea ochiului;
  • umflarea pleoapelor;
  • lacrimarea;
  • vederea incetosata;
  • durere precum o arsura;
  • disconfort vizual la lumina soarelui sau la lumina artificiala puternica;
  • disconfort nazal.

In vederea ameliorarii simptomelor si semnelor alergiilor oculare, medici recomanda evitarea frecarii zonei afectate, renuntarea la purtarea lentilelor de contact, evitarea produselor cosmetice, spalarea mainilor cat mai frecvent posibil.

In ceea ce priveste eventualii factori alergeni, acestia ar putea fi reprezentati de polen sau alergenii din locuinta. In vederea inlaturarii alergenilor, specialistii recomanda aerisirea asternuturilor, spalarea acestora in apa fierbinte si mentinerea nivelului de umiditate intre 30-50 %, curatarea baii si a bucatariei, folosirea unui dezumidificator.

Despre tratamentul alergiilor oculare

In ceea ce priveste recomandarile specialistilor in tratamentul impotriva alergiilor oculare, acestia recomanda medicamentele cu rol de decongestionare si de stabilizare. In privinta picaturilor de ochi, se recomanda utilizarea picaturilor decongestionante, care pot fi liberate si fara prescriptie medicala…

Nu uitati insa ca este obligatoriu consultul de specialitate din momentul in care observati semnele si simptomele enuntate anterior.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *