Ce trebuie sa facem cand avem atac de panica?

Atacul de panica nu dureaza mai mult de o jumatate de ora si este o manifestare a anxietatii. Atacul de panica are urmari de natura fizica.
In acest sens exista si tratamente medicamentoase care au insa rolul de a diminua teama pacientului.

atac de panica

Ce se intampla cand aveti atac de panica?

In momentul atacului de panica are loc un conflict intrapsihic inconstient care apare prin teama respectiva, semn ca se va produce ceva ce nu are rol pozitiv pentru organism, o dorinta de manifestare.
Drept urmare, ceea ce trebuie facut este sa se echilibreze nivelul de comunicare dintre inconstient si constient, pentru asigurarea sanatatii psihice.

Cum trebuie sa ne comportam cand avem atac de panica?

In vederea abordarii atacului de panica nu se poate interveni decat prin psihoterapie insotita de tratament medicamentos.

Prin psihoterapie, pacientul va reusi sa scape de tensiunea psihica ce duce la atacurile de panica, intrucat psihoterapia va reusi sa scoata la iveala adevaratele cauze ale atacurilor. Prin urmare, psihoterapia va ajuta pacientul sa constientizeze care sunt motivele aparitiei acestei temeri.

Este indicata aceasta metoda de tratament intrucat va ajuta pacientul sa isi continue viata in ordinea dorita si in modul visat, fiindca netratatrea atacurilor de panica va avea o influenta de ordin negativ asupra evolutiei pacientului.

Psihoterapia cere timp, insa ea este eficienta tocmai pentru ca lucreaza asupra cauzei, ceea ce inseamna ca in momentul in care terapia a adus rezultate, aceste rezultate vor fi durabile…

In tratarea atacurilor de panica este necesara renuntarea la prejudecatile conforma carora mersul la psihoterapeut te departeaza de lumea normala si reala. Tot ce trebuie sa stie pacientul este ca trebuie sa priveasca lucrurile asa cum sunt, atacurile de panica nu reprezinta o boala psihica. Atacurile de panica sunt vindecabile. Si cum viata impartita cu atacurile de panica nu aduce decat ingrijorari, tendinte de izolare si renuntare, singura metoda de eliberare si de implinire a dorintelor este reprezentata de psihoterapie.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *