Constipatia – cauze

Nu este nimic in neregula in a avea scaun o data la trei zile insa, de obicei, o persoana are in fiecare zi. Constipatia isi face aparitia atunci cand cineva nu are mai mult de doua-trei scaune in fiecare saptamana. Insa exista si constipatia severa care presupune un scaun o data pe saptamana sau poate chiar si mai rar de atat, moment in care se recomanda apelararea la serviciile unui medic specialist. Iata cateva mituri:

Constipatia

Constipatia creeaza toxine ÔÇô Unii oameni au impresia ca o consecinta a constipatiei este absorbtia toxinelor din scaun in organism, fapt care duce la aparitia diferitelor boli. Din fericire, nu exista nicio dovada care sa demonstreze sau sa sustina aceste afirmatii.

Lactatele duc la aparitia acestei afectiuni ÔÇô Aceasta afirmatie este adevarata doar pentru persoanele care au intoleranta la lactoza, insa si aceste persoane pot consuma cantitati reduse de lactate chiar si zilnic.

Inghitirea gumei de mestecat incetineste intenstinul ÔÇô Aceasta afirmatie este adevarata doar in situatii foarte rare si doar daca este inghitita o cantitate foarte mare de guma de mestecat; astfel, se poate crea o substanta capabila sa blocheze digestia, care ar putea duce┬ála constipatie.

Medicamentele pot provoca constipatie ÔÇô Unele medicamente pot avea legatura cu constipatia, in general cele contra┬ádepresiei, durerilor sau hipertensiunii arteriale, insa si prea mult calciu sau fier pot avea┬áaceleasi efecte…

Apa potabila poate ajuta la prevenirea constipatiei ÔÇô Consumarea unei cantitati cat mai mare┬áde┬áapa este benefica, deoarece lichidele ajuta la crearea unui scaun moale. Se recomanda┬áca lichidele care au in componenta alcool sau cafeina sa fie evitate, deoarece acestea ne pot deshidrata.


Comments

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *