Lămâile distrug microbii

Lămâiul provine din India, de unde s-a răspândit în Orientul Mijlociu, iar de acolo a fost aclimatizat în special în ţările din jurul Mării Mediterane.

lamaie

Lamaile sunt antiseptice şi bactericide, mai ales la nivel pulmonar. De asemenea, sunt diuretice şi au efect antireumatismal.

Bogăţia nutritivă le indică în calitate de tonic general al organismului, graţie aportului important de vitamina C, al bioflavonoidelor şi al factorilor antioxidanţi. În mod paradoxal, lămâia are efect antiacid și este bună pentru stomac (fără a se exagera), deoarece în exteriorul organismului este acida însa în interiorul stomacului se descompune și devine alcalină.

Principiile active ale fructului stimulează producţia de substanţe alcalinizante, care neutralizează excesul de acizi organici, de unde şi efectul antireumatismal.

Are proprietăţi remineralizante, dar pentru aceasta trebuie consumată adecvat, adică separat şi la distanţă de mesele principale.

Lămâia are acţiune tonică asupra venelor, fapt ce o recomandă în tulburări circulatorii (varice, hemoroizi, senzaţie de picioare grele etc.). Lămâile au şi efect hipotensiv.

Remedii

Împotriva afecţiunilor hepatice, puneți la fiert un litru de apă cu o lingură de zahăr; după ce apa a clocotit, dați vasul de o parte și adăugați o jumătate de lămâie tăiată felii, cu coajă cu tot. Beți acest lichid în timpul zilei, uşor călduț.

Dacă suferiti de sindrom dispeptic, aflaţi că următorul preparat vă poate fi de mare ajutor. Presati sucul unei lămâi peste o jumătate de litru de lapte crud. Amestecaţi în acelasi timp cu o lingură până când laptele va avea un aspect granulat. Îndulciți uşor și consumati imediat laptele închegat.

Compoziție (la 100 grame)

Energie (kcal)    32,0
Apă (g)    89,0
Proteine (g)    1,0
Glucide disponibile (g)    8,0
Fibre alimentare (g)    1,0
Lipide (g)    0,4
AG polinesaturati (g)
Sodiu (mg)    6,0
Potasiu (mg)    160,0
Magneziu (mg)    12,0
Fosfor (mg)    21,0
Calciu (mg)    30,0
Caroten (mcg)    2,0
Vitamina C (mg)    80,0
Vitamina E (mg)    0,5
Vitamina B1 (mg)    0,05
Vitamina B2 (mg)    0,04
Vitamina B3 (mg)    0,2
Vitamina B5 (mg)    0,23
Vitamina B6 (mg)    0,11
Vitamina B9 (mcg)    21,0
Fier (mg)    0,4…

Save


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *