Hrănirea părului – sfaturi și tratamente

Stabilizaţi scalpul gras. Pentru a repara părul lăsat, gras, începeţi cu o ceaşcă de iaurt, adăugaţi câteva picături de lime şi un albuş. Amestecaţi bine ingrendientele şi aplicaţi pe păr şi scalp. Albuşul şi sucul de lime ajută la stabilizarea scalpului fără să contribuie la grăsime.

Hrănirea părului - sfaturi și tratamente

Hidrataţi părul uscat. Pentru a îmblânzi şi trata părul uscat, amestecaţi o lingură de ulei, un gălbenuş şi o cană de iaurt. Aplicaţi pe păr şi scalp şi lăsaţi să lucreze cel puţin trei ore. Spălaţi ca de obicei. Ar trebuie să observaţi o diferenţă încă de la prima aplicare.

Folosiţi iaurt zilnic. Iaurtul bătut poate fi folosit zilnic ca şampon şi balsam în acelaşi timp.

Lămâie şi ou. Amestecaţi câteva linguri de suc de lămâie cu un ou întreg. Lăsaţi în păr cel puţin 15 minute înainte să clătiţi. Acest tratament redă strălucire părului şters.

Uleiul de păr. Un tratament cu ulei săptămânal menţine suviţele lucioase. Încălziţi uleiul preferat şi aplicaţi pe scalp. Lăsaţi în păr pentru cel puţi o oră, apoi acoperiţi capul cu un prosop umed pentru încă cinci minute. Clătiţi cu apă caldă.

Încercaţi henna. Probabil aţi auzit că henna este folosită ca bază pentru vopsea, iar în India este folosită la tatuaje, dar este şi un bun balsam pentru păr. O dată pe lună, amestecaţi o cană de henna cu o lingură de suc de lime şi un ou întreg…

Dacă amestecul e prea gros, puteţi adăuga câteva linguri de iaurt până ajunge la consistenţa potrivită. Aplicaţi balsamul pe păr şi lasaţi-l până începe să se întărească şi să se usuce, apoi spălaţi cu şampon, ca de obicei.

Save


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *