Catalin Botezatu

Catalin Botezatu – copilaria, cariera si curiozitati despre Catalin Botezatu

Biografia lui Catalin Botezatu aduce in prim-plan domeniul fascinant al modei. Dupa cum stim deja, vedeta in discutie a avut parte atat recunoasterea pe planul national, cat si cea pe planul international, Catalin Botezatu fiind, in prezent, unul dintre cei mai importanti creatori de moda. Se pare ca lucrurile au fost favorabile pentru cuceritorul nostru Catalin insa trebuie sa vedem care a fost cronologia succesului, pentru a intelege mai bine viata acestuia.

Catalin Botezatu

Biografia lui Catalin Botezatu surprinde prin nenumaratele proiecte realizate de acesta alaturi de oameni cunoscuti. Sa fie aceasta cheia succesului lui Catalin Botezatu? In continuarea acestui articol vom vedea felul in care artistul a reusit sa isi faca numele cunsocut.

1. Copilaria lui Catalin Botezatu:

Catalin Botezatu s-a nascut pe data de 3 noiembrie 1966, in Alexandria. Copilaria lui a fost foarte simpla, intrucat tot timpul s-a multumit cu ceea ce a primit, asteptand mereu sa ii vina randul. Cand se afla aproape de varsta de 15 ani, familia vedetei observa ca acesta ar avea talent pentru domeniul modei. Ce inseamna acest lucru? Catalin Botezatu a devenit model in Romania si usor, usor a inceput sa creeze independent.

2. Cariera lui Catalin Botezatu:

 • In anul 1984 – Am amintit mai sus talentul tanarului Botezatu pentru moda. In anul 1984 acesta a devenit fotomodel pentru renumita casa de moda Venus.
 • In anul  1985 – Se spune ca oportunitatile si lucrurile bune se intampla numai in momentul in care ne aflam pe drumul potrivit. Se pare ca pentru Catalin Botezatu acesta era drumul potrivit, deoarece in anul 1985 a primit premiul pentru Cel mai bun manechin al anului in Europa. Acest omagiu l-a primit in Frankfurt, Germania.
 • In anul 1986 – a inceput cursurile Institutului European de Moda. Intr-adevar, acest lucru era de asteptat insa Catalin Botezatu a ales un oras din care poate invata totul, si anume, Milano. Din nou, lucrurile au luat o intorsatura nemaipomenita in momentul in care tanarul talentat a fost ales de catre Gianni Versace sa lucreze cateva luni in atelierele sale de moda.
 • In anul 1996 – Biografia lui Catalin Botezatu puncteaza un an deosebit de important. In acest an artistul si-a deschis propria casa de moda in Bucuresti intitulata Delphi.
 • In anul 2007 – Artistul s-a facut cunoscut si in lumea modei la Paris. Acolo el a sustinut o prezentare de moda care a avut loc in cadrul evenimentului Herritage Mode et culture. Totodata, Catalin Botezatu a realizat nenumarate colectii vestimentare precum Kyoto sau Angels. Nu trebuie sa uitam faptul ca artistul a creat si o linie de lenjerie pentru barbati.
 • In anul 2008 – Catalin Botezatu a notat, in luna iulie a anului 2008, inca un eveniment important in cariera sa. Acesta a fost invitat special in cadrul Carribean Fashion Week ce a avut loc in Kingston, Jamaica. Acest fapt a fost posibil in urma solicitarilor facute de catre celebrele reviste de moda Vogue UK si SHE UK, care au apelat la tinutele sale pentru o sedinta foto. Outfit-urile create de Catalin Botezatu au fost, cu acea ocazie, purtate de catre cunoscuta actrita si cantareata americana Vanessa Williams. Tot in acelasi an, dupa ce a revenit din Jamaica, designerul Catalin Botezatu a participat cu creatiile sale la Miss Bikini World, eveniment care a avut loc in Malta si unde acesta a ajuns in finala, prilej cu care a sustinut doua prezentari de moda care au fost extrem de apreciate de public si critici si in urma caruia a fost desemnat Designer oficial Miss Bikini World.

3. Premii obtinute de Catalin Botezatu de-a lungul anilor:

 • Anul 1996 – in Romania Catalin Botezatu este denumit drept cel mai bun creator al anului.
 • Anul 1998 – Moda este un domeniu in care Catalin Botezatu isi regaseste intreaga suflare. Eforturile sunt recompensate, astfel incat in anul 1998 biografia lui Catalin Botezatu noteaza castigarea premiului pentru cel mai bun creator de moda.
 • Anul 2004 – Premiul Creatorul Anului.
 • Anul 2009 – Premiul Celebritatea Anului in Moda.

Alte curiozitati despre Catalin Botezatu:

 • Catalin Botezatu are ochii caprui si parul saten.
 • In cariera lui Catalin Botezatu a avut un rol important si fosta creatoare de moda Zina Dumitrescu.
 • Acesta a primit o bursa de studii la Institutul European de Moda aflat in Milano, Italia.
 • Designerul nu este casatorit in prezent insa in anul 2009, in cadrul unui interviu, a mentionat faptul ca este tatal unui tanar de 20 de ani. Catalin Botezatu nu a dorit sa detalieze, preferand sa pastreze pentru sine detaliile referitoare la aceasta situatie. Presa a speculat la acel moment faptul ca fiul sau ar fi tot model insa nu unul la fel de celebru precum presupusul sau tata.
 • Printre realizarile lui Catalin Botezatu se afla si show-uri exceptionale care au adus ceva inedit. De exemplu, acesta a devenit in anul 2007 primul designer care a tinut o prezentare de moda in timp ce se desfasura o cursa aeriana – mai exact, acest eveniment a fost sustinut la peste 11,000 de metri inaltime, intr-un avion care zbura de la Bucuresti la Paris.
 • Acesta a participat la primul sezon din reality show-ul Burlacul, in anul 2010, in urma caruia a ales-o castigatoare pe Violeta Babliuc. Aceasta a locuit o perioada impreuna cu designerul in casa acestuia, dupa care a plecat definitiv din Romania si a ales sa aiba o cariera in moda ca model in Milano, Italia, unde locuiesc parintii ei. In acea emisiune, principala ei rivala a fost Bianca Dragusanu.
 • Designerul a recunoscut faptul ca are o slabiciune pentru blonde.
 • Acesta a sustinut prezentari de moda pe toate continentele, fiind un lucru inedit pentru un designer de nationalitate romana.
 • Este singurul creator de moda roman care a castigat atat de multe premii la nivelul international…

In concluzie, biografia lui Catalin Botezatu aduce in prim-plan moda. Domeniul acesta i-a oferit artistului toata libertatea de care avea nevoie pentru a-si exprima fiecare traire interioara. Referitor la viata sa personala putem mentiona faptul ca desi gurile rele au speculat faptul ca ar fi homosexual, acest lucru nu a fost niciodata confirmat sau infirmat insa designerul a fost mereu inconjurat de femei frumoase, iar cu cateva dintre acestea a facut public, la momentele respective, faptul ca a avut o relatie, iar dintre ele putem aminti relatia cu Bianca Dragusanu si pe cea cu Tania Budi.

Mereu exista lucruri ascunse pe care ochiul nu reuseste sa le vada insa noi ne ocupam acum de actiunile vizibile. Astfel, putem afirma cu tarie ca artistul Catalin Botezatu a influentat cu adevarat lumea modei romanesti!