Ceai pentru eliminarea acidului uric

Ceai pentru eliminarea acidului uric

Ceai pentru eliminarea acidului uric din anghinare, urzică, coji de ceapă și lămâie.

Ceai pentru eliminarea acidului uric

Acidul uric este un component al urinei ce are drept element principal azotul. Cei care au un nivel de acid uric ridicat în sânge sau chiar gută folosesc ca supliment alimentar un ceai pentru eliminarea acidului uric. În general, aceasta este un amestec de urzică și frunze de pătrunjel, care sunt la îndemână și ieftine, de altfel. Prin adăugarea în consumul zilnic a unui ceai pentru eliminarea acidului uric elimini riscul de cristalizare a uratului care se depune mai târziu pe articulații și provoacă gută.

Cu ce este benefic?

Prin consumul de ceai pentru eliminarea acidului uric se înțelege o restabilire a nivelul acidului uric din sânge. Odată cu creșterea acestuia apar și probleme la inimă, pietre la rinichi, gută și insuficiență renală. Poate fi consumat și de persoanele care nu au probleme în acest sens, prin combinarea a mai multor plante. Nu există o plantă anume care scade până la parametrii normali acidul uric în totalitate.

Ce plante se folosesc pentru a combate creșterea acidului uric în sânge?

  1. Ceai de anghinare

Anghinarea, ca aliment, dar și ca și ceai, are foarte multe proprietăți benefice, iar ceaiul de anghinare se poate cataloga un excelent ceai pentru eliminarea acidului uric. Ajută aparatul urinar în foarte multe anomalii, printre care și eliminarea cu succes a nisipului sau a pietrelor la rinichi cauzate de nivelul ridicat al acidului uric. Recomandare: beți o cană de ceai de anghinare pe zi, drept ceai pentru eliminarea acidului uric.

  1. Ceai de urzică

Este bine cunoscut faptul că urzica are efecte miraculoase asupra organismului odată cu prima apariție a ei primăvara. Urzica, preparată sub formă de infuzie, ajută fluidizarea sângelui și elimină toxinele. Ceaiul de urzică este un minunat ceai pentru eliminarea acidului uric, în special primăvara. Ceaiul de urzică se poate combina excelent cu puțină zeamă de lămâie. Recomandare: consumați de doua ori pe zi ceai de urzică.

  1. Ceai din fructe uscate

Merele verzi sau roșii uscate se pot utiliza sub formă de ceai pentru eliminarea acidului uric. Căutați în farmaciile pentru medicina alternativă sau în supermarketuri bucăți de mere uscate sau confiate pentru a prepara ceai cu aromă de măr. Nu există o cantitate anume pentru un consum adecvat însă puteți folosi zilnic 500 ml.

  1. Ceai din coji de ceapă

Se știe că ceaiul din coji de ceapă ne scapă de tuse în perioadele reci însă se pare că se poate folosi și drept ceai pentru eliminarea acidului uric. Nu contează tipul cepei de la care utilizați cojile însă acestea trebuie să fie bine spălate în prealabil. Puneți într-un recipient 500 ml de apă și lăsați-o să fiarbă la foc mare. Când dă un clocot, adăugați cojile de la două cepe, apoi opriți și puneți o farfurie deasupra recipientului, lăsând zece minute la răcit. Recomandare: beți o cană din acest ceai pentru eliminarea acidului uric în care puneți o jumătate de linguriță de miere și suc de cătină.

  1. Sucul de lămâie

Utilizați orice ceai vă place alături de suc de lămâie. Lămâia acționează pozitiv împotriva creșterii nivelului acidului uric, astfel, dacă vă confruntați cu un nivel puțin mai mare decât cel normal, faceți ceaiul pe care îl consumați cu regularitate și adăugați 50 ml de suc de lămâie. Recomandare: utilizați această modalitate de preparare de ceai pentru eliminarea acidului uric o dată la două zile. Vitamina C are beneficii extraordinare însă alte proprietăți din sucul de lămâie au efecte adverse asupra inimii.

De ce contraindicații ar trebui să țineți cont în momentul în care urmați un regim cu ceai pentru eliminarea acidului uric?

Nu consumați alcool sau băuturi carbogazoase. Evitați băuturile cu multe grade, pentru a nu îngreuna procesul de filtrare a toxinelor din ficat și rinichi. Dacă alcoolul intră în sânge, stimulează creșterea nivelului acidului uric. Berea este băutura alcoolică cea mai puțin benefică în acest caz. Înlocuiți-o cu un pahar de vin roșu băut o dată pe săptămână.

Eliminați din alimentație carnea roșie și peștele. Acestea conțin diferite substanțe ce susțin creșterea nivelului acidului uric în sânge. Dacă utilizați ceai pentru eliminarea acidului uric și consumați carne de vită sau pește, nu se vor observa prea multe rezultate.

Hidratați-vă corespunzător. Beți apă într-o cantitate de cel puțin doi litri pe zi. Astfel, sângele va circula mai rapid, iar rinichii pot filtra toxinele mai eficient. Este de preferat să beți apă într-o cantitate mare în loc de alte sucuri sau ceaiuri, deoarece aceasta nu conține proprietăți care nu sunt benefice organismului.

Evitați produsele dulci. Urmați o cură fără torturi, prăjituri și, în general, fără tot ce ține de patiserie. Zaharurile și fructoza încurajează creșterea nivelului de acid uric din sânge.

Ce sfaturi trebuie să aveți în vedere înainte de a consuma ceai pentru eliminarea acidului uric?

Consultați un specialist în acest sens. Faceți-vă câteva analize de sânge și discutați cu medicul dumneavoastră de familie dacă puteți începe un tratament cu ceai pentru eliminarea acidului uric în loc de tratamentul medicamentos.

Femeile însărcinate sau cele ce alăptează nu au voie să consume ceai pentru eliminarea acidului uric, deoarece acesta fluidizează sângele și în orice moment se pot produce hemoragii interne atât mamei, cât și fătului, sau un posibil avort spontan prin relaxarea pereților uterini.

Evitați ceaiurile de slăbit dacă deja aveți ca supliment alimentar ceai pentru eliminarea acidului uric. Acesta stimulează deja arderea grăsimilor, iar combinația dintre proprietățile celor doua ceaiuri poate provoca efecte adverse precum anemie sau amețeli care conduc la leșin.

Trebuie să aveți în vedere durerile provocate de către scăderea nivelului de acid uric din organism. Chiar dacă folosiți ceai pentru eliminarea acidului uric și nu urmați tratament medicamentos, durerile tot pot apărea sau nu. Dacă apar aceste dureri, programați-vă pentru un consult medical, să vedeți dacă într-adevăr cristalele de urat se dizolvă sau se formează…

Pentru a observa efectele benefice ale consumului de ceai pentru eliminarea acidului uric, înlocuiți carnea roșie și pestele cu lactate (lapte, brânză de vaci, iaurt – degresate sau cu număr scăzut de grăsimi) și fibre (grâu, secară, orez și produsele fabricate din ele, precum orezul fiert și pâinea).