Ceai de brusture

Ceai de brusture: beneficii și efecte secundare

Ceai de brusture pentru cur─â╚Ťarea corpului de toxinele d─âun─âtoare. Ceaiul de brusture este creat din r─âd─âcinile plantei prin ├«nmuierea lor.

Ceai de brusture

Brusturele are o r─âd─âcin─â nutritiv─â care, odat─â ce este infuzat─â, rezult─â ├«ntr-un ceai nutritiv ╚Öi vindec─âtor ce are o reputa╚Ťie mare pentru abilitatea de a gr─âbi tratamentele ╚Öi a preveni viitoarele boli.

Brusturele (arctium lappa ├«n latin─â) este un scaiete bienal, o plant─â ├«nfloritoare originar─â din Europa ╚Öi Asia, de╚Öi ├«n prezent este produs─â peste tot ├«n lume pentru semin╚Ťele sale, frunzele ╚Öi, ├«n special, pentru r─âd─âcina sa.

Acest ceai de brusture este creat din r─âd─âcinile plantei prin ├«nmuierea lor. De-a lungul secolelor, r─âd─âcinile, frunzele ╚Öi florile de brusture au fost bine respectate pentru abilit─â╚Ťile lor medicinale ╚Öi nutri╚Ťionale. Planta de brusture are ├«ntre unul ╚Öi doi metri c├ónd este complet crescut─â ╚Öi are frunze mari, care pot cre╚Öte p├ón─â la 50 de centimetri cu partea inferioar─â alb─â. ├Äntre lunile iunie ╚Öi octombrie, planta poart─â flori purpurii care se extind de la bracteele plantei.

Beneficiile ceaiului de brusture

O cea╚Öc─â de ceai de brusture este o surs─â bogat─â de nutrien╚Ťi ╚Öi elemente esen╚Ťiale care ajut─â la ├«mbun─ât─â╚Ťirea bun─âst─ârii. Acest ceai de plante con╚Ťine o cantitate mare de fibre, proteine, insulin─â, tanini, flavonoide, acizi gra╚Öi esen╚Ťiali, precum ╚Öi alte elemente. R─âd─âcina con╚Ťine cea mai mare concentra╚Ťie de componente ca fier, calciu, cupru, crom, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu, sulfur, zinc, tiamin─â, precum ╚Öi vitaminele A, complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B12), C ╚Öi E. Aceste elemente combinate ├«ntr-un ceai de brusture ofer─â un num─âr de beneficii pentru s─ân─âtate.

Ceai de brusture pentru detoxifiere

 • Unul dintre cele mai importante beneficii pentru s─ân─âtate ale unui ceai de brusture este abilitatea de a cur─â╚Ťa corpul. Acest ceai de detoxificare puternic poate ajuta la eliminarea toxinelor din fluxul sangvin, astfel control├ónd nivelului de zah─âr din s├ónge ╚Öi prevenind inflama╚Ťiile. Datorit─â con╚Ťinutului s─âu de fier, el hr─âne╚Öte ╚Öi s├óngele, prevenind anemia.
 • Ac╚Ťiunea sa diuretic─â face ca acest ceai de brusture s─â fie un mod minunat de a reduce reten╚Ťia de ap─â. Ceaiul de brusture poate ajuta, de asemenea, la ├«ndep─ârtarea acidul uric ╚Öi a reziduurilor nocive sau otr─âvitoare.
 • Acest ceai de brusture v─â ajut─â s─â v─â reface╚Ťi ficatul ╚Öi vezica biliar─â, precum ╚Öi s─â le stimuleze, s─â func╚Ťioneze corect. Poate stimula recuperarea din hepatit─â, icter ╚Öi boli care afecteaz─â splina ╚Öi pancreasul.
 • Prin stimularea unui ficat s─ân─âtos, un ceai de brusture este folositor ├«n tratarea st─ârilor de s├ónge stagnante, purific├ónd s├óngele ╚Öi revitaliz├ónd corpul, promov├ónd astfel o via╚Ť─â mai s─ân─âtoas─â.
 • Rinichii pot beneficia ╚Öi ei de ac╚Ťiunea de detoxificare a ceaiului. C├ónd ajut─â la eliminarea toxinelor prin sistemul urinar, poate trata ╚Öi infec╚Ťiile urinare, tulbur─âri renale ╚Öi s─â ofere o ac╚Ťiune u╚Öor diuretic─â ├«n timpul elimin─ârii agen╚Ťilor nocivi.

Ajutor în diabet

 • Un ceai de brusture poate fi folosit ca un ajutor pentru oamenii cu diabet, deoarece ajut─â la reglarea nivelurilor de zah─âr prin prevenirea absorb╚Ťiei zaharurilor d─âun─âtoare.
 • Con╚Ťine o concentra╚Ťie mare de insulin─â, o substan╚Ť─â folositoare care este bun─â pentru oamenii cu diabet sau hipoglicemie, pentru c─â ofer─â zaharurile necesare s─ân─âtoase f─âr─â a cre╚Öte insulina rapid.
 • Discuta╚Ťi cu medicul dumneavoastr─â pentru a fi siguri c─â acest ceai de brusture este bun pentru dumneavoastr─â.

Durere reumatică și artrită

 • Ceaiul de brusture ajut─â la eliminarea toxinelor din corp care cauzeaz─â tumefierea articula╚Ťiilor ╚Öi inflama╚Ťie. Consum├ónd acest ceai, pute╚Ťi combate reumatismul, artrita ╚Öi guta. De asemenea, poate reduce durerea.

Ceai digestiv

 • Se spune c─â acest ceai de brusture ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte digestia ╚Öi stimuleaz─â apetitul. A╚Öadar, poate fi un bun ceai de b─âut c├ónd v─â recupera╚Ťi dup─â boal─â ╚Öi ave╚Ťi dificult─â╚Ťi la hr─ânire. Calmeaz─â durerile de stomac ╚Öi gr─âbe╚Öte procesul de digestie, permi╚Ť├ónd o mai bun─â absorb╚Ťie a nutrien╚Ťilor ╚Öi o eliminare mai rapid─â a reziduurilor.
 • Consumul acestui ceai de brusture poate ajuta ├«n privin╚Ťa constipa╚Ťiei, deoarece are efect laxativ, elimin├ónd orice ciuperc─â sau bacterie care a cauzat tulbur─âri intestinale.

├Ämbun─ât─â╚Ťirea sistemului imunitar

 • Acest ceai de plante poate fi folositor dac─â suferi╚Ťi de o stare general─â proast─â ╚Öi ave╚Ťi nevoie s─â ├«i da╚Ťi sistemului imunitar un impuls pentru a v─â recupera mai bine ╚Öi a combate boala. Ac╚Ťiunile sale antifungice, antiinflamatoare ╚Öi antibacteriene se pot dovedi foarte folositoare.
 • Pe l├óng─â construirea ap─âr─ârii ├«mpotriva bolii, acesta poate ├«nt─âri tractul respirator, reduc├ónd apari╚Ťia alergiilor sau atacurilor de astm.

Tonifiant pentru b─ârba╚Ťi ╚Öi femei

 • Acest ceai de brusture este ideal at├ót pentru b─ârba╚Ťi, c├ót ╚Öi pentru femei. Ac╚Ťiunea sa tonic─â asupra ficatului ofer─â un echilibru hormonal s─ân─âtos care este necesar pentru organele reproduc─âtoare ale ambelor sexe.
 • Femeile pot bea acest ceai pentru a calma crampele menstruale dureroase ╚Öi simptomele sindromului premenstrual.
 • Consumul acestui ceai de brusture poate atenua simptomele menopauzei ajut├ónd ficatul s─â ofere stabilitatea hormonal─â de care ave╚Ťi nevoie, precum ╚Öi hr─ânirea nervilor afla╚Ťi ├«n nevoie atunci c├ónd este posibil s─â suferi╚Ťi de transpira╚Ťii nocturne sau schimb─âri de dispozi╚Ťie.

Utiliz─âri externe

 • Ceaiul de brusture poate fi aplicat local pentru tratarea unui num─âr de afec╚Ťiuni ale pielii. Se spune c─â ajut─â la tratarea eczemelor, aluni╚Ťelor, psoriazisului, r─ânilor, dermatitei de contact, herpesului ╚Öi a abceselor printre alte afec╚Ťiuni ale pielii.
 • Acest ceai de brusture poate accelera timpul de vindecare pentru arsuri, t─âieturi ╚Öi r─âni, precum ╚Öi pentru a promova cur─â╚Ťarea pielii trat├ónd ╚Öi prevenind erup╚Ťiile cutanate, cum ar fi acneea.

Efecte secundare ale ceaiului de brusture

Av├ónd ├«n vedere c─â ceaiul de brusture are ac╚Ťiune diuretic─â ╚Öi detoxifiant─â, trebuie s─â fi╚Ťi con╚Ötien╚Ťi de posibilele efecte secundare.

Efecte secundare comune

 • Ceaiul de brusture este considerat sigur, dar, cu toate acestea, trebuie folosit pe un scurt interval de timp ╚Öi ar trebui s─â be╚Ťi dou─â sau trei c─âni pe zi. Consumul de ceai pentru un interval lung─â de timp poate cauza irita╚Ťia tractului urinar ╚Öi toxicitate la unii oameni.
 • C├ónd este folosit singur, acest ceai de brusture poate fi prea puternic pentru unii oameni. Ac╚Ťiunea sa de cur─â╚Ťare diuretic─â poate func╚Ťiona prea rapid ╚Öi poate provoca dezechilibre periculoase, cum ar fi ritm cardiac lent sau schimb─âri extreme ├«n nivelurile de zah─âr. Ar trebui s─â ├«ncepe╚Ťi cu o cantitate mic─â sau s─â ├«l amesteca╚Ťi cu alte plante.

C├ónd s─â evita╚Ťi ceaiul de brusture?

 • Acesta poate fi periculos dac─â lua╚Ťi medicamente pentru diabet, deoarece poate sc─âdea nivelul de zah─âr din s├ónge la niveluri periculoase.
 • Dac─â lua╚Ťi medicamente antiinflamatorii, urma╚Ťi terapie cu litiu sau orice alt─â form─â de pilule diuretice, consumul acestui ceai de brusture ar putea spori efectele acestor medicamente ├«n moduri imprevizibile.
 • Copiii nu ar trebui s─â bea acest ceai de brusture f─âr─â supraveghere medical─â, deoarece este considerat─â o plant─â puternic─â, iar progresul lor trebuie monitorizat ├«ndeaproape.
 • Dac─â sunte╚Ťi ├«ns─ârcinat─â, este bine s─â nu be╚Ťi acest ceai de brusture ╚Öi s─â c─âuta╚Ťi o solu╚Ťie alternativ─â. Ceaiul de brusture este un stimulent uterin ╚Öi, prin urmare, poate fi d─âun─âtor ├«n timpul acestei etape. De asemenea, trebuie evitat ├«n timpul al─âpt─ârii, deoarece ├«mpiedic─â absorb╚Ťia fierului…