5 alimente pentru fertilitate si conceptie

Pentru unele femei, a avea un copil este unul dintre lucrurile pe care si le doresc cel mai mult in viata, insa deseori reprezinta o provocare. In vreme ce conceptia aduce nu doar atentia pentru ingrijirea si sanatatea copilului, daca te hranesti cu mancarea cea mai sanatoasa, corpul tau va fi pregatit pentru a concepe. Iata o lista cu unele dintre cele mai bune alimente pentru fertilitate si conceptie:

alimente pentru fertilitate si conceptie

Perele

Perele se numara printre cele mai bune alimente pentru fertilitate si conceptie. Exista o cantitate considerabila de fibre de pectina, care este cunoscuta pentru faptul ca protejeaza corpul impotriva toxinelor din mediu care afecteaza fertilitatea. Pectina sprijina echilibrul hormonilor feminini si este de ajutor si in reglarea activitatii intestinale (cu totii stim ca intestinele sanatoase mentin echilibrul hormonal la femei). Pectina mai are si o actiune prebiotica; fibrele sale hranesc bacteria sanatoasa din stomac, ceea ce ajuta la reglarea nivelelor de estrogen si progesteron in vederea pregatirii pentru conceptie si fertilitate. Fibra solubila din pectina inlatura orice toxina care ar putea reduce sansele contraceptiei. Atat pectina cat si fibra insolubila lucreaza impreuna pentru a regla functionarea intestinelor si sprijina detoxifierea.

Lamaile

Timp de secole, lamaile au fost prescrise pentru a facilita fertilitatea. Lamaile cresc hidratarea si elimina toxinele din corp, iar nivelul ridicat de vitamina C ajuta la protejarea ovulelor si a colului uterin – precum si a spermei – impotriva afectarii din pricina toxinelor. Acidul din lamai ajuta la echilibrarea nivelului acidului alcalin, care este important pentru femei si pentru ca hormonii lor sa functioneze eficient, de altfel asigura un mediu ospitalier si pentru sperma. Lamaile au un rol si in mentinerea unei digestii eficiente, astfel incat sa profiti la maximum de nutrientii din dieta ta.

Guava

Antioxidantii din guava protejeaza fiecare parte a corpului de diversi factori care ne penetreaza ADN-ul si afecteaza abilitatea de a ne reproduce. Guava contine un nivel ridicat de nutrienti, inclusic vitaminele C si E, zinc, licopena, proteina, fibre etc – toate acestea ajuta sperma sa ajunga si sa fertilizeze ovulul. Guava contine proanthocianidina, care sprijina fluctuatia sangelui in organul de reproducere masculin, activand functia sexuala. Zincul si guava ajuta la dezvoltarea normala a fetusului.

Rosiile uscate la soare

Antioxidantii din rosiile uscate la soare protejeaza organele reproductive ale corpului. Rosiile sub aceasta forma contin un nivel mare de licopena, care sprijina fertilitatea masculina in mod particular, deoarece corecteaza nivelul redus al spermei. Licopena este extrem de importanta pentru a asigura un bun nivel al spermei active. Rosiile uscate la soare contin carotenoizi solubili care asigura calitatea testosteronului. Echilibrul perfect intre sodiu si potasiu asigura indepartarea toxinelor care pot afecta fertilitatea. Nivelul licopenei in rosiile procesate poate fi chiar de zece ori mai ridicat decat la fructele crude…

Semintele de dovleac

Aceste seminte gustoase contin nutrienti din abundenta, incluzand zincul si vitamina E. Zincul este esential pentru reproducere, mentine hormonii si ovulele sanatoase, creeaza celule noi de crestere. Vitamina E este cel mai important antioxidant care protejeaza ovulele impotriva pericolelor, deoarece fac o matca in jurul lor, facilitand fertilizarea si implementarea. Asigura-te ca stochezi aceste seminte in borcane sigilate in vid, ferite de lumina, in vederea pastrarii intacte a acizilor grasi si a vitaminei E.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *