Orezul brun cu conopida este o reteta delicioasa si sanatoasa pentru cina si se poate consuma atat simpla, cat si drept garnitura la o friptura.
Orezul brun cu conopida este o mancare cremoasa, condimentata cu usturoi, sare si piper. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru sase portii.
Ingrediente pentru orez brun cu conopida:
- 1 ½ cana de orez brun
- 6 – 8 cani de conopida maruntita
- 4 cani de bulion de legume combinat cu 2 cani de apa
- ½ cana de lapte
- 1 lingura de sare
- 2 lingurite de unt
- 6 – 8 catei de usturoi maruntiti
- ½ cana de branza Mozzarella pentru topping
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare pentru orez brun cu conopida:
- Fierbeti orezul si dati-l deoparte.
- Intr-o cratita, dati in clocot bulionul de legume amestecat cu apa. Adaugati apoi bucatile de conopida si fierbeti-le timp de zece minute, pana se inmoaie, dupa care le puneti intr-un blender pentru a le procesa.
- Transformati conopida intr-un piure, adaugati lapte si bulion de legume pana capata o consistenta cremoasa, fina.
- Presarati sare, apoi turnati orezul fiert in cratita si amestecati ca sa se integreze.
- Intr-o tigaie non-lipicioasa, topiti untul si adaugati usturoiul si prajiti rapid la foc mic timp de trei-cinci minute, dupa aceea adaugati si combinatia cremoasa cu orez, prajiti pana se incorporeaza untul si usturoiul.
- Adaugati branza Mozzarella pe deasupra si introduceti la cuptor pentru cateva minute.
- Presarati sare si piper dupa gust…
Pofta buna!
Lasă un răspuns