Adevărat sau fals despre celulită

Share

Adevărat sau fals despre celulită: aflați care sunt lucrurile adevărate, dar și cele false, astfel încât să știți exact ce presupune celulita și cum o puteți elimina. În cele ce urmează, vă prezentăm mai multe despre acest subiect, de care femeile sunt foarte interesate.

Adevărat & fals despre celulită

Adevărat & fals despre celulită – ce trebuie să știm?

Despre celulită s-au spus multe de-a lungul vremii, fiind subiectul a numeroase controverse între specialişti. Unii o considerau, în mod greşit, după cum s-a dovedit, efectul exclusiv al surplusului de greutate, pe când alţii o puneau pe seama dezechilibrelor hormonale şi a sedentarismului. Cum stau lucrurile în realitate, aflaţi citind în continuare informațiile de mai jos.

Adevărat & fals despre celulită – prima situație:

Fumatul, băile fierbinţi şi expunerea prelungită la soare sunt periculoase

ADEVARAT – Viciul ţigărilor îmbătrineşte prematur pielea, încetineşte schimburile intercelulare şi intoxică organismul. Preferaţi duşurile alternative (scoţiene), în timpul cărora să vă masați zonele compromise cu o perie sau o mănuşă aspră. Adăugaţi sare marină din când în când în cada cu apă pentru baia generală, deoarece acest tip de sare are proprietatea de a întări ţesuturile. Chiar dacă bronzul este la modă, statul pe plajă în exces pe timpul verii degradează pielea, care se înmoaie, şi aşa se accentuează celulita. Nici statul picior peste picior nu este benefic. Circulaţia sângelui are de suferit, iar celulita se agravează.

Adevărat & fals despre celulită – a doua situație:

Se poate scăpa de celulită la orice vârstă

FALS – Cu cât este mai fibrozată şi mai prost vascularizată zona „predilectă”, cu atât celulita este mai greu de eliminat. Celulita recentă sau apoasă răspunde cel mai repede la tratament.

Adevărat & fals despre celulită – a treia situație:

Mâncatul între mese nu este deloc indicat

ADEVĂRAT – La fiecare masă, secreţia de insulină creşte şi trimite celulelor adipoase mesajul să stocheze. De abia după o oră, celulele redevin capabile să elibereze grăsimile (în caz de activitate fizică). Un biscuit, un măr, o cafea îndulcită sau un suc (chiar şi light) sunt suficiente ca să întrerupă destocarea şi să demareze procesul de acumulare. Aşadar, nu mâncaţi des între mese, nu săriţi peste dejunurile principale şi savuraţi desertul numai după felurile de bază.

Adevărat & fals despre celulită – a patra situație:

Stresul favorizează instalarea celulitei

ADEVĂRAT – Pe fond de stres, unele persoane obişnuiesc să mănânce mai mult decât de obicei. Astfel, se secretă hormoni suplimentari, precum cortizolul şi aldosterolul, care mijlocesc stocarea grăsimii şi creşterea în volum a celulelor adipoase. Pentru a combate surmenajul, cea mai bună metodă este tot sportul.

La fel de potrivite sunt tehnicile de relaxare (qi-gong, yoga), aromaterapia sau unele activităţi, precum grădinăritul. Suplimentele cu magneziu vă pot ajuta, de asemenea, să micşoraţi stresul.

… şi FALS – Când se enervează, unele femei mănâncă mai puţin şi devin hiperactive. Descărcarea de adrenalină şi noradrenalină lipolitice poate facilita destocarea în anumite depozite adipoase. Totul depinde, aşadar, de metabolismul individual.

Adevărat & fals despre celulită – a cincea situație:

Abuzul de grăsimi şi zahăr favorizează dezvoltarea celulitei

ADEVĂRAT – Glucidele rapide şi lipidele sunt mai uşor de stocat de către celulele grase. Exerciţiul fizic contribuie la destocare. Acesta este motivul pentru care nu se recomandă persoanelor sedentare preparatele cu zaharuri şi grăsimi multe. De asemenea, trebuie evitat consumul lor seara, când activitatea este redusă…

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news