HomeFRUMUSETEAlbirea dintilor Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare

Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/07/Cum-sa-scapi-de-respiratia-urat-mirositoare.jpg

Studiile recente au dezvaluit multe metode pentru a trata respiratia urat mirositoare. Dar, bineinteles ca un tratament eficient incepe cu o vizita la stomatolog.

Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare

Cauza respiratiei urat mirositoare este bacteria care traieste in gura, in gingii si pe limba. Din acest motiv, apele de gura si periajul dintilor nu sunt mereu de ajuns pentru a elimina aceste bacterii si pentru a scapa de respiratia urat mirositoare. Bacteriile de acest fel produc compusi sulfurosi volatili si pe masura ce acesti compusi se aduna, se produce respiratia urat mirositoare.

Toata lumea are aceste bacterii in gura, dar cei care au respiratie urat mirositoare au mai multe.

  • Printre noile tratamente disponibile se numara ape de gura speciale pe care ti le poate recomanda stomatologul, perii pentru limba care indeparteaza bacteriile si periute de dinti sonice, care distrug placa si aceste bacterii.
  • Stomatologul poate recomanda si anumite mulaje din plastic umplute cu peroxid care sa omoare bacteriile. Unii pacienti vad rezultatele dupa doua saptamani, altii dupa trei luni. Multi oameni se vindeca, dar altora respiratia urat mirositoare le revine dupa un timp.
  • O igiena orala adecvata este esentiala si nimeni nu poate spune contrariul. Daca nu te speli pe dinti si nu folosesti ata dentara in fiecare zi, particule de mancare iti raman in gura si produc bacteriile ce dau respiratie urat mirositoare. Unele dintre aceste bacterii traiesc pe limba, asa ca ai grija sa iti periezi si limba, nu doar dintii.
    In ceea ce priveste bomboanele de gura, acestea sunt considerate a fi ca niste parfumuri care mascheaza temporar mirosul, dar nu este de ajuns.
  • Bacteriile si placa se ascund in spatele lucrarilor dentare precum plombele care nu sunt potrivite si cauzeaza astfel respiratia urat mirositoare. Daca aceste lucrari sunt schimbate cu unele potrivite, se vor ascunde mai putine bacterii acolo.
  • Oamenii care poarta proteze dentare si nu le curata in mod adecvat, pot adaposti resturi de mancare si bacterii, pot avea respiratie urat mirositoare. De asemenea, cei care fumeaza tigari, trabucuri sau cei care mesteca tutun, au aceeasi problema.
  • Uneori, respiratia urat mirositoare vine de la stomac. Acidul provenit de la anumite alimente calatoreste in esofag ceea ce da respiratia urat mirositoare sau un gust rau in gura. Pastilele ce neutralizeaza acidul pot ajuta in astfel de cazuri…

Respiratia urat mirositoare si gustul rau din gura ce persista nu trebuie ignorate, pentru ca pot indica anumite boli gingivale serioase.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed