HomeFRUMUSETEAlbirea dintilor Sucurile ataca smaltul dintilor

Sucurile ataca smaltul dintilor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/07/Sucurile-la-cutie-ataca-smaltul-dintilor.jpg

Bauturile dietetice, mai ales cele subtil colorate si cele de tipul ice tea la cutie sunt agresive pentru dinti, arata un studiu recent.

Sucurile la cutie ataca smaltul dintilor

Studiul include diverse sucuri – Cola, Pepsi, Mountain Dew, Dr. Pepper, Sprite, cele de tipul ice tea.

Bauturile precum Sprite sau Mounatin Dew au fost mai daunatoare pentru dinti decat celelalte. Ceaiul negru, berea de ghimbir, cafeaua si apa nu au avut un efect daunator asupra dintilor, portivit studiului.

Alte studii au aratat ca sucurile de acest gen sunt cauza caderii dintilor si a dezvoltarii obezitatii la copii. Este o mare problema pentru ca oamenii consuma foarte multe sucuri acidulate.

Zaharul din aceste sucuri este un factor ce produce caderea dintilor, dar la fel si aciditatea. Daca aciditatea creste in gura, si asta se intampla destul de des, reactia chimica produsa dauneaza foarte mult dintilor. In timp, rezultatul este degradarea acestora.

In studiul pilot au fost testate efectele mai multor bauturi carbogazoase, atat normale cat si dietetice, asupra smaltului dintilor.

Au fost expusi 20 de dinti sanatosi (toti extrasi din motive ortodontice) la mai multe sucuri carbogazoase, inclusiv la ice tea la cutie, timp de 14 zile.
Rezultatul: bauturile precum Sprite, Mountain Dew si Arizona Ice Tea au fost cele mai daunatoare pentru dinti. Apa de la robinet, berea de ghimbir, cafeaua si ceaiul negru au efecte minime asupra dintilor.

Mai clar:
–    Bauturile non-cola au cauzat de doua pana la cinci ori mai mult rau dintilor decat cele ce contin cola precum Cola, Pepsi si dr. Pepper.
–    Ice tea la cutie a produs de 30 de ori mai mult rau decat ceaiul negru sau cafeaua.
–    Bauturile fara cola au produs de 180 de ori mai mult rau smaltului dintilor decat apa. Aceste bauturi contin aditivi care sunt foarte periculosi pentru dinti si ii erodeaza.
–    Berea de ghimbir a fost cea mai sigura bautura testata…

Cea mai buna aparare impotriva degradarii dintilor este consumul redus de astfel de bauturi. Daca totusi consumi astfel de bauturi, ai grija sa-ti clatesti gura cu apa sau sa te speli pe dinti dupa ce le bei.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed