Care sunt stadiile CELULITEI şi cum o tratăm acasă?

https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/06/Care-sunt-stadiile-CELULITEI-şi-cum-o-tratăm-acasă.jpg

Celulita este rezultatul unui proces anormal de stocare a grăsimilor. Sub influenţa diferiţilor factori alimentari sau hormonali, celulele adipoase se pot umple cu grăsimi care provin dintr-o alimentaţie excesivă sau, din contră, se pot goli în funcţie de nevoile energetice ale organismului.

Care sunt stadiile CELULITEI şi cum o  tratăm acasă

Celulita este cauzată în special de atrofia musculară, care apare atunci când muşchii nu sunt lucraţi ori bine definiţi şi se separă de piele, lăsând loc depozitelor vizibile de grăsime.

Celulita are patru stadii pe care trebuie să le ştim ca să tratăm corect această problemă:

Stadiul 0: Când stai în picioare sau întinsă, pielea este netedă. Când ciupeşti, vezi doar un strat de piele, dar fără aspect de celulită.

Stadiul 1: Când stai în picioare sau culcată, pielea este netedă, însă când ciupeşti se observă gropiţe.

Stadiul 2: Când stai întinsă, pielea poate apărea netedă, însă în picioare se observă aspectul de coajă de portocală.

Stadiul 3: Celulita este evidentă, fie că ciupeşti sau nu, în orice poziţie.

În stadiile incipiente se poate trata prin combaterea sedentarismului (fitness, aerobic, stretching), dietă bogată în fibre alimentare, vitamine şi minerale, combaterea constipaţiei şi a excesului ponderal, suplimente alimentare, folosirea locală a cremelor anticelulitice, saună. Masajul anticelulitic presupune tehnici ferme ce au rolul de a stimula circulaţia limfatică în zonele afectate de celulită. Este eficient în combinaţie cu aplicarea cremelor anticelulitice, lumina roşie locală şi, bineînţeles, exerciţiile fizice şi regimul alimentar.

Vestea bună este că celulita poate fi prevenită. În stadiile incipiente ea poate fi îndepărtată complet.

Cum putem trata sau preveni celulita acasă?

  • O cutie de crema de corp cu efect termoactiv (care, la aplicare, încălzeşte pielea);
  • O pereche de pantaloni lungi, de neopren. În lipsă, este bună şi folia de plastic alimentară;
  • Mănuşă abrazivă pentru corp;
  • O rolă de lemn pentru masajul tălpilor;
  • Aparat de masaj vacumat pentru uz casnic…

Puse în paralel, endermologia poate fi înlocuită cu un masaj manual cu „frământarea” ţesuturilor sau cu masajul cu un aparat cu vacuum de uz casnic; electrostimulare, cu exerciţiul fizic pe grupe musculare; mezoterapia, cu un gomaj al corpului cu o mănuşă abrazivă la duş şi apoi aplicaţii de creme cu efect termoactiv; peelingul gomaj corporal, cu saună şi băi fierbinţi; tehnicile de relaxare, cu meloterapia, cromoterapia, aromoterapia; reflexoterapia, cu masajul tălpilor cu rolele de lemn; împachetarea corporală, cu saună sau baie fierbinte urmată de aplicaţii de creme termoactive şi apoi purtarea unor pantaloni de neopren sau înfăşurarea zonelor în folie de plastic alimentară; iar hidrocolonoterapia, cu medicaţie sau ceaiuri laxative.

 

Sursa: libertatatea.ro

Citește și: Chanel: machiaj primavara-vara 2025

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *