HomeFRUMUSETECelulita Cele mai bune tratamente care te scapa de celulita

Cele mai bune tratamente care te scapa de celulita

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Cele-mai-bune-tratamente-care-te-scapa-de-celulita.jpg

Celulita este problema a 70% dintre femei si este adevarat ca doar cativa dintre barbati sunt afectati. La femei, „coaja de portocala” este localizata in zona exterioara si interioara a genunchilor, in timp ce la barbati se gaseste de obicei sub forma de grasime in zona abdomenului.

Trebuie spus ca sunt multi factori din cauza carora apare predispunerea femeilor la hiperlipodistrofie superficiala. Acestia sunt: dezechilibru hormonal si probleme ale circulatiei. Dar efectele provocate de nutritie si tendinta corpului femeii de a colecta grasime trebuie luate in considerare, precum si stresul, ce contribuie la cresterea depozitelor de grasime din tesuturile organismului.

In timp ce astepti un miracol, produsele anticelulitice pot dovedi mai multa eficienta, datorita progreselor deloc neglijabile realizate in formularea galenica (optimizarea absorbtiei), precum si datorita adaugarii de noi ingrediente active si penetrarea tesutului. Anumite creme sunt chiar bazate pe principiile cronobiologiei, ceea ce inseamna optimizarea activitatii agentilor conform perioadei in care este aplicat produsul.

In afara de aceasta, poti distinge doua tipuri de produse localizate: acelea care au un efect de imbunatatire a sistemului de circulatie si acelea care actioneaza asupra celulelor grase. Primul grup de produse sunt create din seminte de strugure, extract de vita-de-vie rosie, castan indian, iar al doilea grup contine o concentratie puternica de cafeina. Ai grija, oricum, pentru ca aceste creme sunt eficiente doar cand esti activa din punct de vedere fizic. Sa ai grija si ce mananci. Ai nevoie sa aplici crema prin masaj din cap pana in picioare, inainte a-ti incepe activitatile zilnice.

Inainte de orice altceva, este important sa faci diferenta intre tipurile de celulita pe care le poti avea. Acestea sunt: celulita adipoasa (exces de grasime), celulita infiltrata (retentie de apa) si celulita fibroasa. Dupa ce se afla diagnosticul precis, poti decide ce metoda alegi. Calitatea rezultatelor este afectata direct de simptome. Dintre tehnicile sugerate, cateva dintre ele par sa fie cele mai eficiente:

Terapia limfatica acvatica: Mai usor de urmat fata de drenajul limfatic prin masaj, aceasta terapie este recomandata pentru retentia de apa si problemele circulatorii. Aceasta combina aerobica in apa si sedinte de ciclism in apa. Are efect asupra celulitei datorita curentilor de apa care se misca la suprafata combinata cu o actiune profunda asupra muschilor posteriori.

Endermologia: Acest tip de masaj este folosit prin intermediul aparatului de masaj Cellu M6, care creeaza un efect de rulare, palpare, lucrand cu un sistem de respiratie. Aceasta metoda combate retentia de apa si fibroza, dar poate avea un efect limitat asupra celulitei adipoase.

Liposuctia ramane metoda principala a corecturii cantitatii mari de celulita prin aspirarea celulelor de grasime in zona afectata. Dar chiar si aici, tehnica nu functioneaza pentru toate tipurile de celulita. Doar doua treimi dintre paciente spun ca sunt satisfacute de rezultat. Motivul este simplu: in timp ce liposuctia permite sa slabesti una sau doua marimi de haine, nu s-a dovedit a fi eficienta asupra celulitei adipoase, celulitei infiltrate sau a pielii tonifiate. Nu este o optiune viabila contra retentiei de apa, a celulitei fibroase ori a celei raspandite in care pielea este lasata. In aceste cazuri, merita sa apelezi la chirurgia cosmetica…

Din nefericire, foarte putine dintre aceste metode au fost testate stiintific. Celulita nu este considerata o boala, ci o simpla nenorocire. Mai mult, tehnicile de drenaj limfatic si endermologie s-au dovedit a fi eficiente si raman singurele terapii certificate medical. Medicina pare sa fie din ce in ce mai interesata de acest domeniu, din cauza cresterii numarului de paciente. Ca rezultat, medicii pot sfatui femeile sa aleaga o tehnica dovedita clinic, incat sa evite deziluzia. Nu va incredeti in ele daca nu exista o aprobare medicala!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed