Home FRUMUSETECelulita Lipoliza: eficienta in indepartarea celulitei?

Lipoliza: eficienta in indepartarea celulitei?

autor Elena Yvette
2k views 4 minute timp de citit

Atat interdictia lipolizei, cat si eliminarea acestei interdictii au raspandit indoiala in randul pacientelor. Daca vrei sa indepartezi celulita, este posibil sa ai unele retineri in ceea ce priveste apelarea la aceasta procedura. Pentru a te ajuta sa scapi de aceste temeri, iti prezentam un interviu cu doctorul chirurg, Bernard Mole, care dezvaluie adevarul despre asteptarile pe care le putem avea cand vine vorba de lipoliza.

Lipoliza: eficienta in indepartarea celulitei

Suntem supuse la un risc mare?

In afara de lipoliza hiperosmolara, care este o tehnica de liza folosind injectii cu solutie hiperosmolara, niciuna dintre metode nu a fost acuzata ca fiind periculoasa pentru sanatatea pacientilor. Au fost stabilite necrozele cutanate. Acestea nu sunt neaparat un pericol, dar pot duce la deteriorari serioase ale pielii. Iar asta s-a intamplat pentru ca tehnica este buna, chiar prea buna… Este vorba de distrugerea celulelor, iar ingrijorarea vine din cauza lipolizei hiperosmolare, cu care nu distrugi doar grasimea, ci si celulele cutanate.

Exista avertismente in ceea ce priveste sanatatea?

Ca avertizari pot fi luate in considerare sarcina, riscul de flebita, anticoagulantele.

Tehnicile de lipoliza sunt grupate in 5:

Criolipoliza: Aceasta reprezinta distrugerea de grasime prin aplicarea unei temperature reci externe. Inghetarea celulelor duce la explozia lor. Obtii rezultate de la prima sedinta, dar numai pe portiuni mici, nu mai mari decat palma ta.

Ultrasonica: Se aseamana criolipolizei. Distruge intr-adevar adipocitele. Cu aceasta metoda poti concentra energie la cativa centimetri sub piele. Dar sedintele sunt lungi si ai nevoie de cel putin de doua ori mai multe tratamente fata de cel cu criolipoliza, pentru rezultate similare.

Radiofrecventa: Aceasta tehnica externa incalzeste pielea, dar nu functioneaza la mai mult de 40º, incat sa nu se arda pielea pacientului. Exista seturi de echipamente folosite sub piele pentru a distruge grasimea. In acest caz, temperaturile pot fi mai mari, incat sunt controlate de raze ultrarosii. Cu radiofrecventa, poti distruge adipocitele, dar nu poti elimina grasimea.

Lipoliza prin injectie (lipoliza si un amestec de mezoterapie): Din nou distrugere, dar nu eliminare completa. Poate dura zile intregi, pana cand grasimea este evacuata natural din corp.

Laser subcutanat: Este o procedura chirurgicala invaziva. Laserul distruge grasimea termal. Este foarte puternic si exista riscul aparitiei necrozei. Pentru a limita aceste riscuri, tratamentul cu laser trebuie sa fie combinat cu radiofrecventa. Si din nou, laserul distruge, dar nu elimina grasimea.

Care sunt cele mai eficiente metode?

In afara de metodele non-invazive, cripoliza si lipoliza ultrasonica sunt cele mai eficiente tehnici. Exista rezultate reale, obiective, folosind scanari MRI. Injectiile cu fosfatidilcolina obtin si ele rezultate bune. Acest medicament scump nu este autorizat de AFSSAPS, incat nu este considerat parte al farmacopeei oficiale, dar nici nu este interzis. De aceea, aceasta tehnica este greu de folosit de practicanti, in ciuda rezultatelor sale convingatoare.

La ce rezultate putem spera incat sa nu fim dezamagite de aceste metode?

Problema acestor metode este instabilitatea rezultatelor. Pentru a obtine rezultate, tratamentele au nevoie sa fie vizate. O masa de grasime trebuie localizata, iar zona asupra careia se actioneaza nu trebuie sa fie mai mare decat marimea unei palme. Poti, de exemplu, sa tratezi celulita pe partea externa a coapsei sau a soldului sau a genunchiului.

Asta inseamna ca nu putem scapa de coapsele lasate?

Da si nu. Nu poti obtine asta, daca zona afectata este prea mare pentru a  actiona asupra ei. Iar cu aceste metode, dupa cum am spus, nu poti trata zone mai mari decat marimea unei palme, din cauza costului, a timpului si a repetitiei sedintelor. Este posibil, oricum, teoretic. Dar ca sa obtii aceleasi rezultate pe care le poti obtine cu ajutorul liposuctiei, trebuie sa apelezi la un numar mare de sedinte. Poate deveni o operatiune prea lunga si prea costisitoare. Doar ca nu este posibila…

Ar trebui sa speram ca putem scapa de coaja de portocala prin liposuctie?

Sa fim clari, aceste metode nu pot inlocui liposuctia (care nu are un efect direct asupra “cojii de portocala”) si nu sunt tratamente de slabit. Daca trebuie sa scapi de o cantitate mare de grasime, liposuctia este cea mai rapida si cea mai eficienta metoda. Tehnicile lipolize pot, in acelasi timp, sa fie combinate cu chirurgia, pentru a imbunatati efectele posterioare. Pot aduce rezultate reale, daca ceea ce cauti este o imbunatatire a texturii pielii.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies