HomeFRUMUSETECelulita Secretele celulitei

Secretele celulitei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Secretele-celulitei.jpg

Ce este celulita? De ce numai femeile sunt afectate? Patrunde in inima acestor celulei de grasime si afla cum se formeaza coaja de portocala si grasimea.

Obsesia celor mai multe dintre femei inca din adolescenta este celulita, care primeste o atentie speciala de la laboratoarele de cosmetice. Aparitia celulelor de grasime si a tesutului conector de sub piele creste ingrosarea pielii si ii da aspectul de coaja de portocala.

Fara mila pentru coaja de portocala

Acest fenomen natural este cauzat de hormoni, de aceea numai femeile sunt afectate: principala cauza fiind estrogenii (hormoni feminini).

Depozitul de grasime, numit lipogeneza, are loc sub piele in lobulii de grasime: celulele de grasime formeaza un un unghi drept cu suprafata pielii. In cazul in care consumul corpului al acestor grasimi si lipogeneza se echilibreaza reciproc, aceste tesuturi grase isi pastreaza dimensiunea normala. Daca oricum, depozitul de grasime este mai mare decat grasimea folosita de corp, aceste celule adipoase se umfla, comprimand vasele se sange si pe cele limfatice. Aceasta comprimare duce la drenajul sarac de apa si toxine.

Retentia de apa si degenerarea fibrelor de colagen, fibrele tesutului cutanat, dau pielii aspectul de coaja de portocala. Efectul este vazut in anumite zone ale corpului, mai ales in coapse si fese.

Nu lasa celulita sa se instaleze!

Exista doua tipuri de celulita:

– Inceput de celulita, care poate fi usor reabsorbita;
– Celulita bine instalata, mai greu de tratat si problema principala a femeilor…

Celulita nu este neaparat asociata cu o problema de greutate. De fapt, cele mai multe dintre femei (90%) au celulita si nu toate sunt supraponderale. Unora dintre femei le este mai greu sa elimine celulita decat altora; dezechilibrul dintre folosirea si depozitarea grasimii cauzeaza aceasta celulita infricosatoare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed