Home FRUMUSETECoafuri Cat de repede creste parul?

Cat de repede creste parul?

autor Elena Yvette
253 vizualizari

Te intrebi cat de repede iti creste parul? Exista o multime de factori care influenteaza rapiditatea cresterii parului, dar in general creste usor, nu conteaza daca este vorba de parul din cap sau de pe alte suprafete. Afla cat de repede creste parul si alte informatii utile despre cum sa-ti ajuti parul sa creasca mai repede.

Cat-de-repede-creste-parul

Parul creste in trei etape: faza anagena, faza catagena si faza telogena. La un anumit timp, 85% din parul tau se afla in faza anagena, iar 10-15% se afla in faza telogena. Faza anagena, numita faza de crestere, de obicei dureaza intre 2 si 6 ani, iar cand parul sta in aceasta faza  pentru mai mult timp, creste mai repede. Faza catagena consta in reinnoirea foliculilor, care dureaza 1-4 luni, cand apar noi fire de par, impingand in afara firele vechi pentru a le plasa pe cele noi. Te intrebi cat de repede apare parul sanatos? Citeste mai departe pentru a afla exact informatiile de care ai nevoie.

Cat de repede creste parul din cap?

Cele mai multe studii arata ca rata cresterii parului este de 0,5 cm pe luna, ceea ce inseamna ca va creste 6 cm pe an. Ai nevoie de mai multe informatii specifice despre cat de repede creste parul pe zi? Un studiu a aratat ca rapiditatea cresterii parului uman este de 0,017 cm pe zi. Din nefericire, nu poti face ca parul tau sa creasca mai repede, dar ceea ce poti face este sa te asiguri ca nu are nici un motiv sa creasca mai incet.

Cat de repede creste parul facial?

Multi oameni cred ca parul facial creste mai repede, dar evidenta stiintifica reflecta aceasta opinie ca o perceptie a problemei. Odata ce barbatii se barbieresc atat de aproape de piele, parul pare a creste mai repede decat normal. Oricum, rapiditatea cresterii parului de pe fata este identic cu cea a parului din cap si pe oricare alta parte a corpului.

Cum sa faci ca parul tau  sa creasca mai repede?

Odata ce nu poti face nimic in ceea ce priveste cresterea parului de pe fata sau cel din cap, ar trebui sa fii atenta la cativa factori care pot impiedica cresterea lui.

Mai intai, minimizeaza daunele pe care le produce arajatul lui si asigura-te ca firele de par nu se rup. Stresul joaca un rol important in pierderea parului, asa ca tine-l sub control.

O dieta echilibrata, cu o multime de proteine, vitamine si minerale, iti ajuta parul sa creasca normal. Exista cateva vitamine care ajuta la cresterea parului. Cateva conditii medicale si medicatia folosita pentru a le trata pot contribui la cresterea parului, asa ca discuta problemele tale cu un doctor.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies