Cauze si remedii pentru matreata

Share

Multe dintre noi ne confruntam cu matreata. Tot ce trebuie sa stim este cum sa o evitam sau sa gasim remedii pentru matreata. Chiar daca ne da batai de cap uneori, intotdeauna se gasesc remedii pentru matreata.

Cauze si remedii pentru matreata

Din studiile doctorilor reiese ca nu exista nicio cauza definitiva pentru aparitia acelor fulguleti albi de pe scalp, care se intind apoi in par. Scalpul tau include celulele intr-un proces natural, dar, pentru unii oameni, descuamarea excesiva apare atunci cand celulele moarte ale pielii se desprind in cantitate mare.

Teorii diferite includ precum cauze posibile glandele sebacee, glandele sebacee astupate, stresul, dieta, dezechilibrul hormonal, lipsa igienei si o posibila ciuperca. Aceasta ciuperca se poate afla in matreata, dar nu trebuie neaparat sa fie cauza acesteia. In schimb, matreata poate cauza ciuperca.

Remedii pentru matreata

Matreata nu este o amenintare pentru sanatatea sau viata ta. Nu este contagioasa si nu cauzeaza caderea parului sau chelirea. Sa scapi de matreata este benefic pentru a indeparta mancarimea scalpului, dar si din motive cosmetice. Daca ceva nu merge cum trebuie, este nevoie de ajutor.

Tine minte ca nu exista remedii pentru matreata definitive, dar exista metode nenumarate pentru a reusi sa tii situatia sub control. Unele remedii pentru matreata pot functiona, unele nu. Uneori, ce a functionat inainte, acum nu mai este benefic si va trebui sa apelezi la un alt tratament.

Daca problema nu este foarte grava, ar trebui sa incepi sa-ti speli parul mai des cu apa calduta si un sampon antimatreata delicat. De fiecare data cand folosesti sampon si balsam, clateste foarte bine, pentru a te asigura ca a ramas produs in par. Daca parul nu este clatit bine, resturile de produs ramase in par pot cauza matreata. Evita produsele pentru aranjat care contin alcool si foloseste fixativul cu moderatie.

Pentru matreata in cantitati serioase exista multe remedii pentru matreata care contin acid salicilic, sulfura de seleniu, sau gudron de carbune, pentru a ajuta la indepartarea celulelor moarte si pentru a controla ciuperca. Acestea costa mai mult decat alte sampoane, dar poate fi mai putin costisitor daca iti consulti dermatologul. Urmeaza cu grija instructiunile si maseaza usor pe scalp, pentru rezultate maxime. Este posibil ca unele sampoane sa nu mai functioneze si va trebui sa incerci altceva.

Viziteaza dermatologul daca simptomele persista. Poate exista o cauza a matretii in exces, ca psoriasis sau dermatita seboreica, asupra carora unele tratamente nu pot avea efect. In timp ce medicamentele prescrise si sampoanele pot reduce disconfortul si simptomele cu usurinta, nu exista un leac garantat.

Remedii pentru matreata acasa la tine

  • Exista multe remedii pentru matreata pe care le poti face acasa, pentru a creste sansele de succes. Schimbarile dietei includ reducerea zaharului. Poate ca nu vei vedea rezultate imediate, dar cu timpul te pot ajuta.
  • Odihneste-te corespunzator si fa tot ce poti pentru a reduce stresul. Poate ca ai nevoie sa renunti la unele activitati pentru o vreme si sa te relaxezi mai mult. Rezultatele nu vor fi imediat vizibile, dar reducerea stresului ajuta atat la indepartarea matretii, cat si la imbunatatirea starii de sanatate.
  • Apa de gura poate fi folosita datorita abilitatii de reducere a germenilor si ciupercii. Iti poate irita scalpul, asa ca nu o aplica daca ai un sclap sensibil sau alte rani deschise.
  • Aloe vera este un tratament casnic cunoscut, folosit impotriva matretii si a diferitelor conditii ale pielii. Cel mai bun remediu natural este sa extragi gelul din frunzele de aloe vera, sa il aplici direct pe scalp si sa-l lasi sa actioneze pentru cateva ore sau peste noapte, apoi samponand…
  • Cauta samponul pe baza de ulei de arbore in magazinele specializate in produse naturale si organice. Cunoscut pentru capacitatile antiseptice, antibiotice si antifungiale, samponul pe baza de ulei de rabore poate fi eficient in tratarea matretii. Daca scalpul tau prezinta rani, testeaza pe o bucata de scalp si vezi daca iti provoaca iritatii sau alergii.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente