HomeFRUMUSETECoafuri Cauzele căderii părului la femei

Cauzele căderii părului la femei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Cauzele-căderii-părului-la-femei.jpg

Cauzele căderii părului la femei sunt nenumarate. Primul lucru pe care îl observaţi e mai mult păr decât de obicei în peria de păr sau în scurgerea de la duş. Sau observaţi că părul se subţiază per ansamblu sau cărarea se lărgeşte. Când căderea părului progresează, vă puteţi întreba, Chelesc? Care sunt cauzele căderii părului la femei? Căderea părului la femei poate apărea din mai multe motive.

Cauzele căderii părului la femei includ

  • Chelirea clasică la femei. Aceasta cauzează subţierea părului în creştetul capului, pe lateral sau la coroana capului. Boala tinde să se agraveze în timp, dar tratamentul cu minoxidil (Rogaine) previne căderea părului şi ajută la dezvoltarea firelor noi.
  • Un răspuns la stres numit efluviu telogen. Dacă suferiţi un şoc major fizic sau emoţional care vă poate afecta sănătatea, cum ar fi o operaţie sau un deces în familie, e normal să pierdeţi mai mult păr chiar şi după două sau trei luni. Efluviul telogen poate surveni şi după o schimbare hormonală bruscă, de exemplu, la naştere. Dacă stresul este cauza, părul se va regenera în câteva luni.
  • O boală sau o deficienţă nutriţională. Părul poate cădea din cauza unui deficit major de proteine, fier, zinc, sau alţi nutrienţi. La femei, căderea părului poate fi şi un simptom al unei boli, cum ar fi lupus sau diabet.
  • Un efect secundar al anumitor medicamente. Medicamente care conţin litiu, heparină, warfarină sau beta-blocaje pot cauza pierderea părului.
  • Pelada. Aceasta este o boală autoimună care provoacă căderea părului în smocuri mici, rotunde. În unele cazuri, duce la chelie totală. De ajutor pot fi corticosteroizii aplicaţi pe scalp sau injectaţi.
  • Ciuperca infecţioasă a scalpului. Unele tipuri de ciuperci pot infecta scalpul, cauzând ruperea părului de la rădăcină. Aceasta se tratează cu medicamente administrate pe cale orală.
  • Supratratarea părului. Părul devine fragil şi predispus la cădere dacă îl împletiţi prea strâns, dacă îl vopsiţi des, dacă folosiţi intensiv placa de păr sau onduleurile fierbinţi.
  • Smulgerea părului. Aceasta este o tulburare mintală numită trichotillomania; o persoană care suferă de această boală îşi smulge părul frecvent, cauzând apariţia unor pete de chelie neuniforme pe scalp sau în altă parte a corpului.

Prevenirea pierderii părului la femei. Puteţi preveni căderea părului la femei cu un stil de viaţă sănătos şi puţină afecţiune către look-ul dumneavoastră. De ajutor sunt şi  reducerea stresului şi o dietă echilibrată nutriţional. Dacă problema e cauzată de medicamentaţie, discutaţi cu medicul dumneavoastră pentru a vă prescrie un medicament care nu cauzează căderea părului. Puteţi evita caderea părului cauzată de ciuperci dacă utilizaţi doar dumneavoastră pieptenele de păr, peria sau pălăriile.

Dacă vreţi să acoperiţi scalpul în timp ce părul dumneavoastră se regenerează după cădere, discutaţi cu stilistul dumneavoastră despre tehnici de camuflare a zonei respective. Sunt folositoare perucile sau părul împletit…

Când să consultaţi medicul? Mergeţi la medic dacă observaţi o cădere bruscă a părului. Acesta poate lua monstre de păr pentru testare în cazul suspectării unei ciuperci, sau sa va facă o analiză a sângelui pentru a verifica dacă vreo boală sau  deficienţă nutritivă este cauza. Dacă vă smulgeţi părul obsesiv, vă poate recomanda un specialist în boli mintale specializat pe tulburări cum e trichotillomania.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed