Ghid pentru extensii de par naturale si false

Share

Putine dintre noi suntem binecuvantate cu par lung. Dar acum este mai usor sa aratam ca si cum am fi fost. Datorita extensiilor, putem schimba lungimea si stilul parului oricand dorim.

Cuprins:

Ghid pentru extensii de par naturale si false

Stiind optiunile si cum sa ai grija de extensii de par natural sau sintetic, poti trece de la un par scurt la unul lung, printr-o singura programare la salonul de coafura.

Cauta stilistul perfect

Ar trebui sa consulti intotdeauna stilistul inainte de programare, discutand nevoile si preocuparile tale. Cere fotografii cu extensii pe care stilistul respectiv le-a aplicat inainte, intreaba-l ce fel de extensii ti se potrivesc.

Un specialist in extensii ar trebui sa fie capabil sa-ti spuna si daca parul tau este potrivit unui astfel de proces. Expertii sugereaza ca acestea sa nu fie mai lungi decat de doua sau trei ori decat parul natural, iar textura sa fie cat mai aproape de cea a parului tau, pentru a te ajuta la aranjare.

Par natural versus par sintetic

Extensiile se incadreaza in doua categorii: naturale si sintetice. Fiecare tip are avantajele si dezavantajele lui.

Parul natural. Cu un par natural, primesti ceea ce cumperi. Firele de par neprocesate sau “virgine” sunt de cea mai inalta calitate. Acestea sunt luate din capul unui individ si inca mai au cuticulele directionate corect, fiind mai usor de atasat. Firele de o calitate mai putin buna au cuticule cu directii diferite, care duc la un par deformat cand este atasat pe capul unei persoane.

Perucile din par natural au diferite clase si sunt de origine etnica. India, China si alte natiuni asiatice sunt cele mai bune furnizoare de par neprocesat. Tarile europene estice furnizeaza par pentru femeile caucaziene. Parul poate rezista aproximativ un an, daca este ingrijit corespunzator si cere putin mai multa ingrijire decat cel sintetic.

Parul sintetic. Aceste fibre create de om sunt folosite pentru a da lungime parului si a se amesteca cu parul natural. Multe persoane s-au plans ca acest tip de par nu se misca si nu arata ca parul normal, asa ca nu se amesteca atat de bine cu parul tau.

Parul sintetic rezista intre una-trei luni. Avand un stil presetat, ar trebui sa nu-si piarda forma sub influenta ploii, asa cum tinde sa o faca parul uman. Cand iti aranjezi parul, evita sa folosesti obiecte de aranjare sau de colorare, deoarece vor dauna extensiilor.

Suvite versus tesatura

Suvite individuale sau bucati de par. Aceasta metoda necesita cantitati mici de par (20-50 fire) atasate parului tau prin coasere, lipire sau fuzionare. Este o metoda buna pentru par drept, usor ondulat, subtire sau fin, firele putand fi aplicate aproape de radacina parului, incat sa se miste odata cu parul natural. De obicei rezista cateva luni.

Cusatura. Aceasta arata ca o perdea de par si poate fi create de mana sau la masina. Odata ce perucile manuale sunt facute la comanda, stilistii prefera sa le foloseasca, deoarece se potrivesc mai bine cu parul natural. Ele sunt aplicate prin ondularea sau impletirea parului  intr-o coada.

Metode de aplicare a extensiilor. Desi poti alege intre numeroase tipuri de extensii, patru dintre ele sunt cele mai cunoscute si folosite: prin cusatura, fuziune, lipire sau cleme. Stilistul tau trebuie sa fie capabil sa determine tipul de extensii care se potrivesc parului tau.

Cusatura. Stilistul creeaza randuri pe cap, iar extensiile sunt cusute prin folosirea unui ac. Aceasta metoda este cea mai folosita, datorita aspectului natural si lipsei de chimicale. Unele s-au plans de disconfort,  pentru ca metoda aceasta trage strans de par.

Fuziune. Lipiciul acrilic este folosit pentru a aplica extensiile direct in parul individului prin utilizarea unui instrument similar unui pistol de lipit.

Lipire. Un lipici este pus pe tesatura, care este atasata radacinii parului. Este cea mai simpla metoda de aplicat extensii temporare, incat indepartarea lor este usoara.

Cleme. Prinde extensiile cu cleme si desprinde-le cand vrei. Acest tip de extensii sunt cele mai convenabile si presupun o ingrijire mai simpla.

Ingrijeste-ti extensiile

Extensiile de par tind sa se uzeze prin spalarea normala si purtare. Incearca sa speli parul de doua-trei ori pe saptamana, nu in fiecare zi. Nu pleca la culcare cu parul ud si strange-ti parul intr-o coada pentru a evita incurcaturile.

Sa nu-ti fie teama sa-ti perii parul. Extensiile nu vor cadea prin periere, dar nu peria foarte dur, incat poate cauza pierderea lor. Foloseste o perie cu peri fini si piaptana bucata cu bucata, incepand de la varfuri pana ajungi la scalp. Cand ai ajuns la scalp, tine extensiile in zona radacinilor si perie incet de la radacini la varfuri.

Daca vrei sa-ti indrepti parul, se poate sa-l distrugi. Cand iti indrepti extensiile sintetice, foloseste o viteza mica sau nu folosi produse de indreptat, deoarece iti poti arde parul. Daca vrei sa folosesti produse de aranjare, unele firme produc instrumente speciale pentru aranjarea extensiilor.

Viziteaza-ti stilistul la fiecare patru-sase saptamani, pentru a verifica daunele si a inlocui firele picate.

Probleme ale extensiilor

In afara de costul lor, acestea pot deteriora parul natural aproape de spatiul in care au fost aplicate, iar prea multe extensii pot stresa scalpul. Inotatoarele ar trebui sa poarte o capa atunci cand merg la piscina, iar apa sarata din mare sau ocean poate slabi extensiile…

Cel mai important lucru de tinut minte este sa alegi cea mai buna metoda pentru parul tau, in aplicarea extensiilor si sa urmezi o ingrijire adecvata, incat sa le mentii lungi si zburdalnice.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news